Voorleesweek 2022 -  affiche

Lezen met je oren

Voorleesweek 19 - 27 november

Wie goed luistert, leest meer!

Voorlezen, dat is lezen met je oren. Of luisteren met je ogen. Het is avonturen beleven met je ogen dicht, en het is met je ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein je ook bent, en hoe goed of minder goed je zelf leest. Het is één en al oor zijn.

Beleef het mee in de Brusselse bibliotheken!

Tijdens de Voorleesweek zet Iedereen Leest jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. De Brusselse bibliotheken doen we daar enthousiast aan mee. Bekijk de lokale bibliotheekwebsite en kom langs!

klinkende klankenquiz

Klinkende Klankenquiz

Om de Voorleesweek goed in te zetten, organiseerden we zaterdag 19 november een Klinkende Klankenquiz bij Muntpunt - een luisterquiz boordevol muziek, geluiden, fragmenten uit Daisy-luisterboeken en heel wat special guests! Ketnet-wrapper Héritier Tipo presenteerde deze quiz. Luisterpunt maakte er een online versie van, je kan de quiz spelen op www.luisterpuntbibliotheek.be/klankenquiz-voorleesweek

De Klinkende Klankenquiz test je oren en je algemene kennis, en is geschikt voor quizbeesten vanaf 8 jaar en ouder.

Lees voor uit onze collectie

Geen voorlezers in huis? Dan is er nog altijd de Voorleesclub.

In dit programma van VRT en De Chinezen lezen bekende voorlezers voor aan hun kinderen, fans, neefjes en nichtjes, buurkinderen ... De afbeeldingen uit het voorleesboek worden geanimeerd getoond. Een ideaal voorleestussendoortje voor alle leeftijden.

De eerste afleveringen van de Voorleesclub werden uitgezonden tijdens Voorleesweek 2021, maar de achttien afleveringen zijn nog steeds te bekijken via VRT Max. Je ziet er onder andere Linde Merckpoel, Martine Tanghe, Showbizz Bart en Leo Timmers.