De Brusselse bibliotheken zijn steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste medewerkers, gepassioneerd door boeken, en met een hart voor Brussel!

Vind al onze vacatures op deze pagina.

Bibliothecaris in bibliotheek Schaarbeek: Bib Sophia

Voltijds, onbepaalde duur, niveau A

Het diensthoofd van de Nederlandstalige bibliotheek staat in voor de algemene leiding en de goede werking van de Nederlandstalige gemeentelijke bibliotheek van Schaarbeek, Bib Sophia, en de uitvoering van de missie en de doelstellingen van de Nederlandstalige bibliotheek zoals vastgelegd binnen het cultuurbeleidsplan Schaarbeek.

Klik hier voor de vacature (29/05/2022)

Bibliothecaris Bibliotheek Anderlecht

Voltijds, onbepaalde duur, niveau A

Je staat aan het hoofd van de gemeentelijke Nederlandstalige bibliotheek. Je ontwikkelt een visie op de bibliotheek van de toekomst in overleg met lokale partners, gebruikers en belanghebbenden. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de strategie van het gemeentebestuur, het dagelijkse beheer en de efficiënte werking van de bibliotheek. Je stuurt een team van +/- 10 bibliotheekmedewerkers aan met het oog op het bereiken van de doelstellingen, organiseert hun werk, en geeft hen gepaste begeleiding met aandacht voor hun welzijn. Je rapporteert geregeld aan de directeur Gemeenschapsmateries en de schepen van Cultuur.

Klik hier (30/06/2022)

Vrijwilliger jeugdbib Muntpunt

 

In de jeugdbib van Muntpunt dompelt een vrolijke mix van kinderen, (groot)ouders, begeleiders en schoolklassen zich onder in een wonderlijke wereld van boeken, strips en dvd’s. Als vrijwilliger zorg jij ervoor dat ze hun weg vinden en alle items (terug) op de juiste plaats staan.

Klik hier.

Baliemedewerker bibliotheek Brussel-Stad

Bepaalde duur, voltijds, niveau C

De baliemedewerker is het gezicht van de bibliotheek. Publieke dienstverlening is de kern van deze job (o.a. scholenuitleen, informatie geven aan de balie, plaatsing en presentatie van de materialen,...). Dit doe je in de bibliotheek van Laken, maar ook in Neder-Over-Heembeek en Haren. Je makkelijk kunnen verplaatsen tussen deze Brusselse buurten is daarom een vereiste voor de job. 

Klik hier voor de vacature 

Bibliothecaris bibliotheek Koekelberg

Deeltijds, niveau B en C

Als bibliotheekmedewerker zet ik de burgers aan om de bibliotheek en haar dienstverlening te komen ontdekken. Ik onthaal en begeleid de bibliotheekbezoekers naar een gevarieerd en actueel informatiepalet. Ik beschouw de culturele en sociale ontwikkeling van de burgers als de kern van mijn opdracht.

Klik hier

Vrijwilliger samenleesgroep Bibliotheek Ganshoren

Het Dienstencentrum De Rotonde en de Nederlandstalige bibliotheek zoeken voor hun maandelijkse samenleesgroep voor senioren een begeleider/moderator.

Wat gebeurt er in een samenleesgroep?

Leden van de groep brengen afwisselend korte teksten mee die samen worden gelezen en besproken.

Het is hiervoor niet nodig om heel het boek waaruit de tekst stamt te kennen.

Duur: 1 uur.

Wat moet je als begeleider kunnen?

- 1x per maand op donderdagvoormiddag een gesprek in een groep van max. 10 personen in goede banen leiden

- ervoor zorgen dat er voor iedere sessie iemand uit de groep een tekst meebrengt of zelf een tekst meebrengen

Klik hier

Vrijwilliger bibliotheek Oudergem

Wist je dat de bibliotheek elke zaterdag en woensdagnamiddag kan rekenen op de inzet van een vrijwilliger?
Zo worden bezoekers optimaal onthaald, geraken de teruggebrachte boeken snel terug op het rek en blijft de bib er netjes uitzien. Heb jij zin om de handen uit de mouwen te steken?

Klik hier voor de vacature