Poëzieweek

De Poëzieweek start op Gedichtendag, donderdag 27 januari, en loopt t.e.m. woensdag 2 februari.

De Poëzieweek 2022 is in aantocht! Deze feestelijke tiende editie vieren we onder andere met dichter Ramsey Nasr (en zoveel meer!). Hij schrijft het Poëziegeschenk dat tien gloednieuwe gedichten bevat rond het thema ‘Natuur’.

"Tijdens deze Poëzieweek laten we ons verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, door slingerplantzinnen en varenverzen. We fluisteren gedichten om de dieren te verwarmen in hun winterslaap, we laten onze woorden waaien in de wind. We geven taal aan wat we belangrijk vinden en willen bewaren. We zingen luid over een groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed."

 

 

 

Benieuwd naar het poëtische programma van de Brusselse bibliotheken? 

Neem den zeker een bezoekje aan je lokale bibliotheek!

Bibliotheek Anderlecht

Kom naar de Open Poëzieavond  in de bibliotheek van Anderlecht, en kruip zelf op het podium of kom luisteren naar de leerlingen van de lessen Schrijven en Woord van de Anderlechtse Muziekacademie. Wandel mee op de ouverture van de Poëzie Promenade, of kom kijken naar de voorstelling  “Gepakt, powezee baa nen albom photo”, gebracht door drie acteurs van het Brussels Volkstejoêter.

Bibliotheek Sint-Pieters-Woluwe

In bibliotheek De Letterentuin komt Charles Ducal praten over zijn werk met leeskring 'Het Ezelsoor'. Alle geïnteresseerden zijn welkom! Op de jeugdafdeling kan je deelnemen aan een poëziezoektocht rond dieren op woensdagnamiddag en zaterdag. 

Bibliotheek Elsene

Dicht it yourself! Kom eens wat dichter, want tijdens de Poëzieweek is het aan jou. Creëer in bibliotheek Sans Souci je eigen stiftgedicht en hang het aan de poëzie-waslijn. Of verbind woorden, maak er een rijmpje mee en projecteer het op de muur van de bib. Ben je niet de grootste poëet maar houd je wel van mooie woorden? Voor jou heeft de bib een poëtisch postkaartje te geef.

Bibliotheek Oudergem

De bibliotheek van Oudergem organiseert op 28 januari samen met lokale partners een heuse Poëziepromenade. Ga op pad, ontdek mooie plekjes in de gemeente en word verrast door live voorgedragen poëzie.

Bibliotheek Etterbeek

Neem deel aan een inloopworkshop waar je aan de slag gaat met vreemde en grappige woorden rond het thema natuur. Verzin zotte zinnen, stempel, druk met houten letters en versier de bibliotheek met een prachtige gedichtenslinger. Later ontvang je het mooiste gedicht op een postkaart.

Bibliotheek Sint-Gillis

Verken uw innerlijke dichter! Neem uw lievelingsgedicht op, of schrijf er gewoon zelf eentje! Dit kan in de Open Mic Studio. Tijdens de Poëzieweek bouwt De bibliotheek van Sint-Gillis een eigen studio om ze allemaal op te nemen.