Wie zijn we en wat doen we? Dit is OBiB.

De dienst Ondersteuning Bibliotheken in Brussel (OBiB)van de Vlaamse Gemeenschapscommissie ondersteunt in Brussel de Nederlandstalige gemeentelijke bibliotheken en Muntpunt. Deze vormen samen één netwerk: de Brusselse bibliotheken. Je kunt in al deze bibliotheken terecht met één bibliotheeklidkaart.

Het netwerk van twintig Nederlandstalige openbare bibliotheken wordt op technisch én inhoudelijk vlak ondersteund door OBiB, een operationele dienst van de algemene directie cultuur, jeugd, sport van de Vlaamse Gemeenschapscommisie. Het netwerk gebruikt een gemeenschappelijk bibliotheeksysteem en publiekscatalogus. Bovendien ondersteunt OBiB ook inhoudelijk de bibliotheekwerking en werkt samen met de Brusselse bibliotheken publieksprojecten zoals bijvoorbeeld de Leeslijn, Jeugdboekenmaand, anderstalige collecties, zadenbibliotheken, de bibliotheeknocturne (een samenwerkingsproject met de Franstalige bibliotheken) of de Brusselse Voorleesweek, Brussels Reads Aloud, uit. Kortom, OBiB ontwikkelt en ondersteunt in samenwerking met de bibliotheken allerlei publieksactiviteiten en educatieve projecten.

 

Contactgegevens

Heb je een vraag over de collectie, de openingsuren, de tarieven, de activiteiten  of de catalogus van een Brusselse bibliotheek? Neem dan rechtstreeks contact met de betrokken bibliotheek. Klik hier voor de contactgegevens van alle Brusselse bibliotheken.

Heb je een vraag over het beleid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor wat betreft de ondersteuning van de Brusselse bibliotheken, of heb je een boeiend voorstel of samenwerkingsproject? Contacteer ons dan via onderstaande contactgegevens.

Vlaamse Gemeenschapscommissie
Ondersteuning Bibliotheken in Brussel
Emile Jacqmainlaan 135
1000 Brussel

Tel. 02 563 05 88
E-mail obib@vgc.be

OBiB teamfoto

Van links naar rechts: Claudio, Sandrine, Stijn, Brigitte, Jeroen, Els, Patrick, Julia en Fleur

 

Logo Facebook

 

Logo Twitter