Nocturne 2019

Op vrijdagavond 22 november zwaaien de deuren van de Nederlandstalige en Franstalige bibliotheken voor de derde keer wijd open voor je voor de jaarlijkse bibliotheeknocturne. 

Op 22 november is het zover! Je kunt de Nederlandstalige en Franstalige bibliotheken verkennen in de avonduren. Er staat een heleboel op het programma: van een whiskey-proeverij, een foto van jezelf op een boekencover, avondwandelingen voor klein en groot, nachtfotografie, tot slaaptips en feestjes tussen de bibliotheekrekken. Voor elk wat wils!

Ontdek het uitgebreide programma in de gratis Nocturne-programmagids die je in elke bibliotheek kunt afhalen. Of raadpleeg het programma digitaal .

 

Net zoals vorig jaar slaan dit jaar de Nederlandstalige en Franstalige bibliotheken opnieuw de handen in elkaar om het Brusselse publiek te vertroetelen met een bibliotheeknocturne.

Een divers nachtprogramma!

In de bibliotheken van Sint-Agatha-Berchem kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een nachtfotografie-sessie, in de bibliotheek van Sint-Pieters-Woluwe staat een whiskey-proeverij op het programma, en in de bibliotheek van Evere leer je hoe je je ecologische voetafdruk kleiner kunt maken.Het merendeel van de activiteiten is gratis en toegankelijk voor iedereen. Het kan nodig zijn om je in te schrijven. Raadpleeg het programma en praktische informatie in de Nocturne-programmagids. Je kunt een papieren programmagids ook gratis ophalen in elke Brusselse bibliotheek.

We vermelden nog even het fijne Nocturne-programma van Ganshoren  omdat deze bibliotheek door renovatiewerken de deadline van de programmagids niet kon halen. Om half zeven kun je hier samen een tekst lezen en bespreken, de expo Boekenrups bezoeken, en om acht uur kun je de Ganshorense stripauteur ILAH te ontmoeten. Roel Daenen, striprecensent en eindredacteur van de Stripgids, neemt het interview voor zijn rekening.

Kort overzicht programma Nederlandstalige bibliotheken:

Klik hier voor een overzicht van de activiteiten in de Franstalige bibliotheken.