Banner Jeugdboekenmaand 2021 Helden en Schurken

Jeugdboekenmaand in de Brusselse Bibliotheken

Verschillende scholen worden tijdens deze editie getrakteerd op spannende, mooie, griezelige en betoverde verhalen van auteurs en vertellers. Al onze 22 bibliotheken bezorgen zo samen 10 000 kinderen, van kleuters tot tieners, een tijd vol verbeelding en avontuur!

Wie is jouw held? Wie is jouw schurk? Wie ben jij? 

Jeugdboekenmaand zet de spot op alle soorten helden en haalt de schurken uit de schaduw. We hebben het over helden en antihelden, idolen en iconen, schurken en schelmen. Over goed en kwaad en de grijze zone ertussenin. Over helden die soms schurken worden en omgekeerd. Over alledaagse heldinnen zoals oma's maar ook over de avonturen van moedige ridders en sluwe schurken.

Benieuwd naar wat personages uit verhalen hier zelf over te zeggen hebben? Lees dan maar mee op de themapagina van de Jeugdboekenmaand

Podcast "De kracht van verhalen"

Speciaal voor deze Jeugdboekenmaand maakte Veerle Ernalsteen op vraag van de bibliotheken een podcast over de kracht van verhalen. 

Wat doen verhalen met kinderen? Waarom zijn verhalen zo belangrijk? En vooral: wat heeft luisteren naar verhalen te maken met lezen en leesonderwijs? 

De podcast kwam er in nauwe samenwerking met Onderwijscentrum Brussel en maakt deel uit van de reeks "Urban Education". Je vindt de podcast in de Soundcloud van OCB. 

Een terugblik naar een zeer geslaagde Jeugdboekenmaand in de Brusselse bibliotheken.

Een heldhaftige duik in onze collectie? Dat kan!