Het Bovenste Beste Boek

Het Bovenste Beste Boek is een verhalentraject voor Brusselse kinderen van het tweede leerjaar. De kinderen schrijven samen een verhaal. Op het einde van het traject komen alle verhalen in een heus boek...

Het traject bestaat uit verschillende stappen. 

Stap 1 : Ontmoeting met prentenboekenmaakster Marjolein Pottie

Stap 2: Bert de Boekenbouwer komt in de klas het verhaal van de kinderen 

Stap 3 : Een echte boekvoorstelling in de bibliotheek ! 

HBBB
Copyright : Marjolein Pottie 2021

Voor Het Bovenste Beste Boek laat Marjolein Pottie de kinderen meekijken naar hoe een boek tot stand komt, vanuit losse ideeën tot eerste schetsen... In haar startworkshop geeft ze de klas een aanzet om zelf een verhaal te verzinnen. Als Boekenbouwer Bert Van Nieuwenhuyse een weekje later op bezoek komt in de klas, hebben de kinderen samen met de juf of meester al gefantaseerd, verteld, geknutseld... Bert "sprokkelt" alle verhalen die daarna richting vormgever en drukker gaan. In januari volgt de plechtige boekvoorstelling in de bibliotheek. 

Voor Het Bovenste Beste Boek schreef Bert de Boekenbouwer zowaar een lied. De gezongen én de karaokeversie zijn te vinden op het Youtube-kanaal van de Brusselse bibliotheken:

Het Bovenste Best Boek is een nieuw initiatief dat kadert binnen "Leesrijk Brussel", een samenwerking tussen Brusselse scholen en bibliotheken, gecoördineerd door het Onderwijscentrum Brussel en de dienst Ondersteuning Bibliotheken in Brussel, met de steun van Onderwijs Vlaanderen.