1 Stad 19 Boeken

Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 uitgelezen boeken in de kijker. De boeken worden gekozen door 19 leesambassadeurs: Brusselaars met een uitgesproken voorliefde voor literatuur.

De boeken en leesambassadeurs komen uit alle windstreken en verbeelden Brussel als smeltkroes, als wereldstad, als kleurrijk en taalrijk geheel.

Veel leesplezier!

De leeslijst

Voor de tweede keer op rij zorgden de Brusselse bibliotheken tijdens de zomermaanden voor een fijne leeslijst. Die bestond dit jaar uit recente fictie die in het Nederlands is geschreven of vertaald.

Brussel, meertalige stad

Behalve Frans, Nederlands en Engels worden er nog heel wat andere talen gesproken in Brussel. Zowel individuen als gemeenschappen zijn om verschillende redenen in Brussel beland en maken deel uit van het geheel. 1 Stad, 19 Boeken staat zo symbool voor de kleurrijke en taalrijke smeltkroes die Brussel is.

Boeken lezen in het Arabisch, Spaans of Bulgaars? Je vindt nog meer anderstalige boeken, maar ook films en muziek, in de  anderstalige collectie van de Brusselse bibliotheken.

De mensen achter de boeken

Om tot deze diverse leeslijst te komen, deden de Brusselse bibliotheken een beroep op hun publiek en netwerk. 19 Brusselaars met een voorliefde voor literatuur werden aangesproken en gaven hun tips en favorieten door. Zij traden op als ambassadeur voor ‘hun’ boek, ‘hun’ taal, ‘hun’ gemeenschap. Ontdek de 19 leesambassadeurs.

Leesplezier

Met dit initiatief zetten de Brusselse bibliotheken andermaal in op lezen en leesplezier en zetten hun rol als curator in de verf. Lezers kunnen immers verdwalen in het uitgebreide boekenaanbod. Een zomerselectie van 19 boeken kan de weg wijzen!

In 2020 is er een nieuwe editie! Aftellen naar de zomer voor zon en 19 boeken!

1S19B_2019_FB_1152x315.png