Elk jaar organiseren de Brusselse bibliotheken tijdens de Voorleesweek meertalige voorleesuurtjes.

Tijdens de Brusselse Voorleesweek 2019, Brussels Reads Aloud, in de derde week van november (16-24 november), organiseerden de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken in samenwerking met Foyer vzw naar goede gewoonte meertalige voorleesuurtjes.

Voor deze editie van Brussels Reads Aloud hebben de Brusselse bibliotheken de schijnwerpers op de Brusselse auteur en illustratrice Marjolein Pottie gericht. En dit vooral op haar Brusselse prentenboek Tram Bxl. Naast haar Nederlandse en tekstloze boeken zijn haar boeken ook vertaald in verschillende talen zoals het Noors, Frans, Engels, Sloveens, Japans, Chinees, Koreaans, Italiaans,...

Bovenop de voorleesmomenten van Marjoleins boeken waren er in de bibliotheken ook workshops met Marjolein Pottie zelf, knutsel- en kleuractiviteiten, boekentafels in alle bibliotheken, én een boekengeschenk voor de allerkleinsten.

Op zaterdag 16 november reed er een heuse Voorleestram in Schaarbeek uit. Dat kon dankzij de MIVB. Het meereizen met de voorleestram was gratis. Op de voorleestram kon je genieten van verhalen in verschillende talen (dankzij Foyer!). Auteur Marjolein Pottie las voor én gekke conducteur Dries kwam de kaartjes knippen.

Sfeerbeelden van de voorleestram vind je op onze Facebookpagina. En BRUZZ maakte deze leuke reportageEn ook een uitgebreidere reportage! Een webalbum met foto's op onze Facebook-pagina kun je hier bekijken.

En als je nog een beetje naar beneden scrolt op deze pagina, vind je een webalbum met een selectie van foto's (Voorleestram en Voorleessessie in bibliotheek Sint-Gillis). Fotografen van dienst zijn Patrick Vanhoucke, Lotte Veuchelen en Michiel Devijver (Iedereen Leest).

Een warm dankjewel alvast aan alle voorleesvrijwilligers die in hun eigen ta(a)l(en) kwamen voorlezen.

Programma Brussels Reads Aloud:

Programma BRA 2019.png
Programma Brussels Reads Aloud 2019

Dank aan fotografen Patrick Vanhoucke, Lotte Veuchelen en Michiel Devijver (Iedereen Leest)

BRUSSELS-READS-ALOUD_web-illustratie.jpg