Boeken bende

De Boekenbende is een leesbevorderingsproject van de Brusselse bibliotheken dat zich richt tot 5- en 6-jarige kinderen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Gedurende minstens vijf opeenvolgende weken ontdekken deze kinderen en hun ouders het plezier van verhalen, liedjes en rijmpjes, prentenboeken en weetboeken en zoveel meer... Door de komst van een voorlezer, speciaal voor hen... Een belevenis die de kinderen en hun ouders én de voorlezers niet snel vergeten.

In deze Corona-tijden valt het "aan-huis-aspect" jammer genoeg weg. Uitzonderlijk wordt de Boekenbende aan Huis een Boekenbende op School en/of Boekenbende in de Bib. Dit jaar experimenteren we ook voluit met digitale voorleesmomenten. En we sluiten voorleesmomenten aan de voordeur van de gastgezinnen niet uit...

Boekenbende

Deelnemen?

Word voorlezer

Boekenbende aan huis

De Boekenbende aan Huis is een voorlees-op-maat-project van de Brusselse bibliotheken waarbij een voorleesvrijwilliger minstens vijf weken na elkaar boeken en verhalen aan huis, bij kinderen uit de 3de kleuterklas, brengt.

Boekenbende op school

De Boekenbende op School is een voorlees-op-maat-project van de Brusselse bibliotheken waarbij leerlingen uit het hoger middelbaar onderwijs voorlezen aan kinderen uit de derde kleuterklas, tijdens of na school.

Boekenbende Xtra

Wil je graag je liefde en je enthousiasme voor verhalen delen met jonge kinderen? En kun je tussen november en maart tien keer één uur per week gaan voorlezen bij een Brussels gezin? Dan is de Boekenbende Xtra iets voor jou! 

Voorleestips

Hoe begin je aan voorlezen? Theoretische handleidingen zijn niet echt zinvol. Het is door voor te lezen dat je leert hoe het moet. Een aantal basistips kunnen je op weg helpen.

De boekenbende