Daisy
Néerlandais

Waar niemand is

Vendela Vida (auteur)
Een jonge Amerikaanse ontdekt na de dood van haar vader, dat hij niet haar biologische vader was en gaat in Lapland op zoek naar de waarheid.
Sujet supplémentaire
luisterboeken, Luisterboeken (Daisy)
Titre
Waar niemand is
Auteur
Vendela Vida
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Let the northern ligths erase your name
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Durée
05:21:00

Plusieurs formats:

Commentaires

Wanneer de vader van Clarissa, een jonge Amerikaanse vrouw, overlijdt, ontdekt ze dat hij niet haar biologische vader was. In haar zoektocht naar haar echte vader komt ze naar Lapland. Daar ontmoet ze haar moeder, die verdween toen Clarissa 14 was, en haar grootmoeder, wier zoon (de biologische vader van Clarissa) in een psychiatrische inrichting is. Clarissa is de ik-verteller, en de lezer wordt meegesleept in haar door alle ontdekkingen verstoorde belevingswereld. Door de flashbacks kan men zien hoe diep ze geraakt was door het gedrag van de moeder, die nooit een normale moeder-dochter relatie kon opbouwen. Ook als Clarissa volwassen is, kruipt haar moeder in haar schulp en maakt ze dialoog onmogelijk. De beschrijvingen van lokale gewoontes van het Sami-volk in het Scandinavische Lapland vormen een passende achtergrond voor dit ontroerende en eerlijke verhaal over verlatingsangst en angst voor medelijden. Het is een mooie vertaling van de derde roman van Vendela Vida, die in 2003 do…Lire la suite

À propos de Vendela Vida

CC BY 3.0 - Image by Bigcharles (talk) Chloe

Vendela Vida est une journaliste et écrivaine américaine née à San Francisco le 6 septembre 1971.

Elle est rédactrice en chef de la revue littéraire The Believer. Elle tient une librairie à San Francisco : 826 Valencia.

Elle est l'épouse de l'écrivain Dave Eggers.

Bibliographie

  • Sans gravité, [« And Now You Can Go »], trad. d'Adèle Carasso et Stéphane Roques, Paris, Éditions de l'Olivier, 2005, 247 p. (ISBN 2-87929-452-5)
  • Soleil de minuit, [« Let the Northern Lights Erase Your Name »], trad. d'Adèle Carasso, Paris, Éditions de l'Olivier, 2008, 237 p. (ISBN 978-2-87929-570-1)
  • Se souvenir des jours heureux, [« The Lovers »], trad. d'Adèle Carasso, Paris, Édi…En lire plus sur Wikipedia