Vlakbij een afgelegen Bulgaars dorpje is een groep Duitse bouwvakkers bezig een kleine waterkrachtcentrale te bouwen. Tussen de bouwvakkers en de dorpelingen ontstaan vriendschappen, maar ook oplopende spanning.
Titre
Western / written and directed by Valeska Grisebach
Directeur
Valeska Grisebach
Acteur
Meinhard Neumann Reinhardt Wetrek Syuleyman Alilov Letifov
Langue
Multilingue, Allemand, Bulgare
Éditeur
Periscoop film, © 2019 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
116 minuten
Note
Afwisselend Duits en Bulgaars gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083143066
mooov

Commentaires

Duits-Oostenrijks drama in westernsfeer van Valeska Grisebach (Sehnsucht). Vlakbij een afgelegen Bulgaars dorpje is een groep Duitse bouwvakkers bezig een kleine waterkrachtcentrale te bouwen. Vanwege het gebrek aan water liggen de werkzaamheden stil. De meeste mannen hangen wat rond op de bouwplaats, de zwijgzame oorlogsveteraan Meinhard is de enige die contact zoekt met de dorpelingen en langzamerhand vriendschappen sluit, ondanks de taalbarrière. Intussen loopt de spanning tussen de Duitse arbeiders onderling en tussen Duitsers en dorpelingen op. De cast bestaat grotendeels uit echte arbeiders en dorpelingen. De recensenten geven 4-5 sterren. Belinda van de Graaf (Trouw 21-6-’18): ‘(…) In Western hangt vanaf het begin een vreemde dreiging in de lucht, een sfeer van wantrouwen (…) een puntgave karakterstudie van de 'lonesome cowboy', op zichzelf teruggeworpen, vorsend. (…) Grisebach ontvouwt haar vertelling zorgvuldig (…).’ VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Zinderende, observerende cine…Lire la suite

À propos de Valeska Grisebach

Valeska Grisebach, née le 4 janvier 1968 à Brême, est une réalisatrice allemande.

Biographie

Valeska Grisebach fait partie de la "nouvelle nouvelle vague" allemande. Elle bénéficie d'une forte reconnaissance dès son premier long-métrage (Sehnsucht) pour lequel elle est sélectionnée en compétition au Festival du film de Berlin 2006 avant de participer à de nombreux autres festivals. Elle a collaboré avec, entre autres, Henner Winckler (Voyage scolaire, 2002), Géraldine Bajard (La Lisière, 2011).

Filmographie

  • 1997 : In der Wüste Gobi (court métrage)
  • 1999 : Berlino (court métrage)
  • 2001 : Mein Stern (moyen métrage)
  • 2006 : Désir(s) (Sehnsucht)
  • 2017 : Western

En lire plus sur Wikipedia