Een vrouwelijke arts die herstellend is van een aanval door een geesteszieke crimineel, wordt door de politie om hulp gevraagd in een zaak van een van huis weggelopen meisje dat vermoord is.
Titre
De rode kamer
Auteur
Nicci French
Traducteur
Molly Van Gelder Eelco Vijzelaar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The red room
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2021 | Autres éditions
415 p.
ISBN
9789026353123 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil en De rode kamer is ondertussen hun vijfde thriller. Kit Quinn, een psychologische therapeute, werkt met geesteszieke criminelen. Tijdens een ondervraging van een verdachte die door de politie wordt vastgehouden op verdenking van een zedendelict, wordt ze het slachtoffer van een geweldpleging. Haar herstel neemt maanden in beslag, en voor het eerst zet Quinn vraagtekens bij haar beroep en twijfelt ze aan haar geschiktheid om haar werk verder te zetten. De wonde is geheeld tot een litteken dat haar gezicht ontsiert en haar psychologisch kwetsbaar maakt. Haar droom van de rode kamer waar ze haar angsten in opsluit, luidt voor haar een nieuw begin in. Wanneer een dakloos meisje vermoord wordt aangetroffen nabij een kanaal in Londen, gaat ze in op het verzoek van inspecteur Furth om een gesprek te voeren met de verdachte in de zaak: de zonderlinge en marginale Michael Doll, de man die haar verm…Lire la suite
Het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schrijft onder de naam Nicci French succesvolle literaire thrillers. Net als in eerdere boeken van French is in 'De rode kamer' de hoofdpersoon een vrouw. Kit Quinn, arts, werkt met geesteszieke criminelen. Bij de ondervraging van een verdachte wordt ze aangevallen. Tijdens haar herstelperiode vraagt de politie haar hulp in een zaak die eenvoudig lijkt: een van huis weggelopen meisje is vermoord aangetroffen bij een Londens kanaal. De politie heeft een verdachte: dezelfde man die Kit heeft aangevallen. Maar de kwestie blijkt veel gecompliceerder dan gedacht en Kit raakt geobsedeerd door de zaak. Nicci French wordt beschouwd als een van Engelands beste thrillersauteurs. Kleine druk.

À propos de Nicci French

CC BY 2.0 - Image by Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French est le pseudonyme conjoint de Nicci Gerrard (née le 10 juin 1958 à Worcestershire, Shropshire) et de son mari Sean French (né le 28 mai 1959 à Bristol). Ils sont tous les deux écrivains et journalistes anglais.

Biographie

Après des études de littérature anglaise à l’université d’Oxford, Nicci Gerrard s’occupe d’enfants psychologiquement perturbés à Sheffield, dans le nord de l’Angleterre, donne des cours de littérature à Los Angeles puis à Londres et fonde Women’s Review (1985-1987), une revue féminine, avant de devenir journaliste dès 1989, pour différentes publications : New Statesman, The Observer, The Guardian, The Independent, The Sunday Times… Elle couvre l’actualit…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions