Livre
Néerlandais

Kikker en het avontuur

Max Velthuijs (auteur)

Kikker en het avontuur

Max Velthuijs (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Drie verhalen over Kikker en zijn vrienden. Prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Contient
Titre
Kikker en het avontuur
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2011 | Autres éditions
90 p. : ill.
ISBN
9789025859435 (hardback)

Commentaires

Kikker gaat op avontuur te land, te water en ook altijd in het leven. En waar hij ook naar op zoek is, tot slot komt hij bij zichzelf uit, bij zijn mogelijkheden en beperkingen, zijn persoonlijkheid die hem bindt en vrijheid geeft, die hem maakt tot wat hij is. Als ik één levensles uit deze Kikker-verhalen zou willen distilleren dan is het deze: iedereen heeft de noodzaak om zijn eigen plek te vinden in het leven. Voor Kikker is dat thuis, bij zijn vrienden, rond de theetafel. Dat blijkt in 'Kikker en de horizon'; pas wanneer de reis die hij met Rat had aangevangen, veilig en wel is afgelopen, ervaart hij die als een mooi avontuur. En neem het verhaal 'Kikker is een held': Kikker zit samen met Haas, Eend en Varkentje vast in het huis van Haas. Het heeft dagenlang geregend, het land is overstroomd en de vrienden hebben geen eten meer. Ondanks de gevaren laat Kikker zichzelf te water en zwemt naar de heuvels aan de overkant om hulp te halen.Tot de stroming hem te machtig wordt. Een kikk…Lire la suite
Herdruk van een bundeling van drie verhalen, die eerder ook afzonderlijk zijn uitgegeven, over de aandoenlijke en beroemde Kikker van Max Velthuijs, winnaar van o.a. de Hans Christian Andersenprijs (2004). Het zijn 'Kikker is een held' (1995), 'Kikker en de horizon' (1998) en 'Kikker is Kikker' (1996). Op de sfeervolle illustraties komen alle bekende figuren voor. De illustraties beslaan één of, in een enkel geval, een dubbele pagina. Onder de illustraties staan enkele regels tekst, gedrukt in een duidelijke letter. Behalve de verzorgde uitvoering met stevig glanzend papier biedt de uitgave niets extra's: de oorspronkelijke prentenboeken zijn gewoon achter elkaar gezet met telkens een blanco pagina als afscheiding. Vanaf ca. 4 jaar.

Kikker en het avontuur

Kikker en zijn vrienden, Rat, Haas, Varkentje en Eend, zijn stilaan klassiekers geworden. Hun geestelijke vader Max Velthuijs is in 2005 overleden. In deze bundel zijn drie van zijn verhalen opgenomen. Het eerste is 'Kikker is een held', waarin Kikker op zijn eigen onhandige wijze zijn vriendjes tracht te redden bij een overstroming. 'Kikker en de horizon' begint heel poëtisch: Rat stond op een heuvel en keek over het land naar de horizon. Wat is de wereld toch mooi, dacht hij, en hij kreeg een vreemd gevoel in zijn benen. Het wordt tijd dat ik weer eens op reis ga. Kikker wil mee en belooft de rugzak van Rat te dragen. Maar het uithoudingsvermogen van Kikker is heel wat minder groot dan dat van Rat. Het verhaal eindigt met Rat die niet alleen de bagage maar ook Kikker draagt. Gelukkig hebben de vrienden een warm welkom klaar. 'Kikker is Kikker' begint ermee dat Kikker zichzelf bijzonder knap vindt. Maar dan wil hij alles kunnen wat zijn vrienden, Eend, Rat, Varkentje en Haas kunnen, …Lire la suite

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia