De inwoners van het Schotse eiland Mure verheugen zich op het kerstfeest maar Flora moet haar ex-baas vertellen dat ze zwanger is van zijn kind en de Syrische vluchteling Saif viert met zoontjes voor het eerst kerst weg van huis en mist zijn vrouw.
Sujet
Kerstmis
Titre
Wintereiland
Auteur
Jenny Colgan
Traducteur
Els Van Son
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
An Island Christmas
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2020 | Autres éditions
270 p. : kaart
ISBN
9789021026114 (paperback)

Commentaires

Flora is onbedoeld zwanger van haar ex-baas en weet niet goed hoe ze dit aan hem moet vertellen. Saif is een Syrische vluchteling en dokter en viert met zijn zoontjes maar zonder zijn vrouw, voor het eerst kerst met de inwoners van het Schotse Mure. Hun paden kruisen op het kleine, gezellige eiland. Jenny Colgan (1972) werd bekend met Café zon & zee, waarvan Wintereiland het derde deel is. Het verhaal bevat actuele thema’s als integratie van vluchtelingen, maar het (her)vinden van geluk in de tijd rond kerst viert de boventoon. De vele personages zijn vlot uitgewerkt en krijgen allemaal een mooie plaats in het verhaal. De verhaallijn bevat voldoende wendingen waardoor je verder blijft lezen. De schrijfstijl is bijzonder, op het eerste zicht chaotisch maar zodra je daaraan gewend bent, leest het aangenaam weg.

À propos de Jenny Colgan

Jenny Colgan, née Jennifer Colgan le 14 septembre 1972 à Prestwick, en Écosse, est une romancière britannique, auteur de comédies romantiques telles que Le Mariage d'Amanda (2000), Recherche Andy désespérément (2001) et plus récemment The Good,the Bad and the Dumped (2010).

Biographie

Jenny Colgan a fait ses études à l'université d'Edimbourg (Ecosse) et a travaillé six ans dans un service de santé. En parallèle, elle fut aussi dessinatrice de comic.

Elle est mariée à Andrew, un ingénieur de la marine, et a trois enfants: Wallace, Michael-Francis et Delphie.

En 2000, elle publie son premier roman, une comédie romantique :Le mariage d'Amanda. En 2013 son roman Welcome to Rosie Hopkins' Sweetshop of dreams remporte le prix du "Roman romantique de l'année" (Romanti…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions