De vreemde bekende

Jane Casey (auteur), Caecile de Hoog (traducteur), Noor Koch (traducteur)
Politiedetective Maeve Kerrigan heeft een haat-liefdeverhouding met haar botte collega; hun relatie komt onder druk te staan als hij verdacht wordt van drie moorden.
Titre
De vreemde bekende
Auteur
Jane Casey
Traducteur
Caecile de Hoog Noor Koch
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The stranger you know
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2014
435 p.
ISBN
9789041425003 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Maeve Kerrigan is geboren in Londen als dochter van Ierse ouders, waardoor ze zich in de ene noch de andere traditie thuis voelt. Ze is knap, opvliegend en de rijzende ster aan het Londense politiefirmament. Ze heeft bindingsangst en toch heeft haar vriend Rob veel voor haar over: hij geeft het werk dat hij graag doet op want koppels mogen niet in hetzelfde team werken. Maeve ziet er geen graten in om de jongens van repliek te dienen als ze weer eens seksistisch uit de hoek komen, ze is een workaholic en ze neemt haar werk heel serieus. Bovendien lijkt ze de lastigste zaken op te lossen. Bijna iedereen van haar collega’s vindt dat het toppunt, maar dat lijkt haar niet te interesseren. Haar baas, commissaris Godley, een grijze adonis, heeft ze bewonderd tot ze ontdekte dat hij corrupt was. Dat maakte haar verdrietig en boos, maar tot nu toe houdt ze haar mond omdat hij nog steeds waanzinnig goed is in zijn werk. Maeve werkt samen met Josh Derwent, een gewezen militair die meer ruimte i…Lire la suite
Als er drie vrouwen worden vermoord, ontdekt men gelijkenissen met een moord van twintig jaar geleden. De hoofdverdachte van destijds was Josh Derwent, nu inspecteur en baas van rechercheur Maeve Kerrigan. Hoewel hij zich gedraagt als een bullebak ziet Kerrigan geen moordenaar in hem, maar de bewijzen tegen hem stapelen zich op. Ze besluit in het verleden te duiken om te kijken wat destijds gebeurd is en wat Derwents rol was. Derde, zelfstandig te lezen deel in een reeks rond Maeve Kerrigan (na 'Brandbaar' en 'Vergelding'*), een wat naïef opererende rechercheur. Het verhaal op zich is best onderhoudend, kent voldoende spannende wendingen voor een weinig eisende doelgroep maar mede door de matig uitgewerkte karakters die nergens echt sympathiek worden, is het ook tamelijk voorspelbaar. Het taalgebruik in deze thriller die vlot wegleest, is modern. Het boek is ingedeeld in een aantal dagen van de week met binnen zo'n dag verschillende hoofdstukken. Kleine druk.

À propos de Jane Casey

Jane Casey, née en 1977 à Dublin, est une romancière et nouvelliste irlandaise.

Biographie

Elle naît à Dublin en 1977 et grandit dans le village voisin de Castelknock (en). Durant sa scolarité, elle étudie l'anglais au Trinity College de Dublin et la littérature anglaise et irlandaise au Jesus College de l'université d'Oxford.

Installée à Londres, où elle travaille dans le domaine de la littérature pour la jeunesse, elle débute en 2010 une carrière de romancière avec la publication du thriller Ceux qui restent (The Missing). Par le feu (The Burning), son second roman, marque le début d'une série consacrée aux enquêtes de la jeune recrue de la police londonienne Maeve Kerrigan.

En 2013, elle lance une seconde série, destinée à la jeunesse, et ayant pour…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions