Livre
Espagnol

Temporada de huracanes

Fernanda Melchor (auteur)

Temporada de huracanes

Genre:
De moord op een zonderlinge travestiet brengt een stroom van verhalen op gang over de schrijnende levens van de verschoppelingen van de Mexicaanse samenleving in een regio die wordt gedomineerd door armoede, geweld, machismo, drugs en homofobie.
Sujet supplémentaire
1 stad, 19 boeken
Titre
Temporada de huracanes
Auteur
Fernanda Melchor
Langue
Espagnol
Éditeur
Barcelona: Literatura Random House, 2019
223 p.
ISBN
9788439733904 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Tweede roman van de Mexicaanse schrijfster Fernanda Melchor (1982). In acht hoofdstukken – sommige ultrakort, andere zeer lang – roept de schrijfster een rauwe wereld op die symbool zou kunnen staan voor de Mexicaanse werkelijkheid. Uitgangspunt is de moord op de Heks, een zonderlinge, als vrouw verklede man die regelmatig bezoek krijgt van vrouwen die medische hulp zoeken en van mannen die komen feesten. In pagina’s lange zinnen vertelt de roman de levensgeschiedenissen van de mensen uit de omgeving van de Heks, stuk voor stuk verschoppelingen van een maatschappij die zich niet om hen bekommert. Ze moeten zichzelf dus maar zien te redden. Het tragische is dat ze dat niet met elkaar doen. Het is ieder voor zich. Deze besloten, keiharde wereld krijgt op magistrale wijze gestalte in verhaallijnen vol geweld, eenzaamheid, misbruik, drugs en homofobie, die zich met elkaar verstrengelen tot een hecht geheel dat diepe indruk maakt. Een meesterwerk uit de Spaans-Amerikaanse literatuur.

À propos de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor Pinto, née en 1982 à Veracruz, est une écrivaine et journaliste mexicaine.

Biographie

Fernanda Melchor est diplômée en journalisme à l'université de Veracruz.

Elle publie des nouvelles et des romans ainsi que des textes de non-fiction dans des revues telles que La Palabre et l'Homme, Punto de Lectura, Excélsior, Replicante, Reverso, Génération, Revue de littérature mexicaine contemporaine et Milenio semanal.

Fernanda Melchor commence sa carrière en tant qu'écrivaine en 2013 avec la publication d'Aquí no es Miami. Son deuxième roman Temporada de Huracanes (La Saison des ouragans, traduit en français par Laura Alcoba en 2019) est présenté par la critique comme l'un des meilleurs romans du Mexique en 201…En lire plus sur Wikipedia