Als een Amerikaanse advocaat een dakloze ex-Afghanistansoldaat moet verdedigen die verdacht wordt van moord op een jonge vrouw, ziet hij al snel dat er meer aan de hand is.
Sujet supplémentaire
Luisterboeken (Daisy), luisterboeken
Titre
De verkeerde man
Auteur
David Ellis 1967-
Traducteur
Ruud Van de Plassche
Narrateur
Carl Cannie  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The wrong man
Édition
2
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Durée
14:49
Éditeur original
The House of Books
Note
Stem: Man Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Commentaires

Een jonge vrouw wordt doodgeschoten en een dakloze ex-veteraan wordt beschuldigd van deze moord. Maar advocaat Jason Kolarich gelooft niet in zijn schuld. Zijn onderzoek levert ogenschijnlijk weinig op maar als hij zelf het doelwit wordt van een huurmoordenaar realiseert hij zich dat hij warmer is dan hij dacht. Maar ook dat de man die hij verdedigt mogelijk niet de moordenaar is. Rechtbankthriller met een wat cynisch ingestelde advocaat in de hoofdrol. De humor van hem en zijn vrienden haalt de spanning uit het verhaal. Hun karakters blijven wat stijf. Het verhaal, opgebouwd uit hoofdzakelijk korte hoofdstukken, leest overigens makkelijk weg maar wordt wel erg uitgesponnen waardoor er niet al teveel vaart in zit. Toch blijft het boeien tot de wat sentimentele en ongeloofwaardige plot dat alles weer behoorlijk onderuit haalt. Vrij kleine druk.

À propos de David Ellis

David Ellis, né le 30 octobre 1967 à Chicago, dans l'État de l'Illinois, aux États-Unis, est un écrivain américain, auteur de roman policier.

Biographie

Il fait des études de droit à l'université Northwestern. Il travaille ensuite comme avocat à Chicago.

En 2001, il publie son premier roman Line of Vision, thriller pour lequel il est lauréat du prix Edgar-Allan-Poe 2002 du meilleur premier roman. En 2005, dans La Comédie des menteurs (In the Company of Liars), le récit est raconté à rebours.

En 2009, dans Caché (The Hidden Man), apparaît pour la première fois le personnage de Jason Kolarich, un avocat perspicace d'une ville du Midwest jamais nommée, mais inspirée par Chicago. Ce héros, un alter ego de son créateur, revient dans trois autres titres.

Depuis 2012, David Ellis…En lire plus sur Wikipedia