Zaden bibliotheek

Houd je van tuinieren en planten? Vind je het in stand houden van de Brusselse natuur belangrijk? Dan kun je terecht bij vijf Brusselse zadenbibliotheken.

In de Brusselse zadenbibliotheken kun je gratis zaden halen en geoogste zaden schenken. Op deze manier willen de Brusselse zadenbibliotheken een netwerk uitbouwen van tuinders die hun kennis en plantenzaden met elkaar delen.

In september en oktober roepen we op om je geoogste zaden naar een Brusselse zadenbib te brengen!

Verder zijn er deze groene activiteiten!

'Fête des Possibles' en twee leuke groene workshops in Bib Ukkel

Weet jij welk zaadje bij een reukerwt hoort? Hoe een lampionplant eruit ziet?  Ontdek het (en nog veel meer) op het ‘Fête des Possibles’ nu zaterdag 26/9! Een groot groen feest, waar alles in het thema staat van ecologie en duurzame oplossingen.

Ook de zadenbib van Bib Ukkel zal aanwezig zijn! Speel het spelletje bij onze stand en neem de nieuwste zaadjes mee! De zadenbibstand kan je ontdekken van 14u-18u in de Franstalige bibliotheek Uccle-Centre, Dekenijstraat 64.

Wil je meer weten over het feestweekend? Klik dan hier.          

Verder komen er in Bib Ukkel twee mooie groene workshops aan:

Zaterdag 17/10 om 11u-13u : Workshop Planten vermenigvuldigen

Zaterdag 28/11 om 11u-13u : Workshop Mini Biosfeer maken

Beide aangeboden door Sporenursery, geleid door Jelle, die ook lesgeeft aan het Atheneum van Ukkel! Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!! (mail je gegevens naar jmottar@ukkel.brussels)

 

Logo zadenbibliotheek

Er zijn zadenbibliotheken in: Anderlecht, Etterbeek, Jette, Sint-Agatha-Berchem, en Ukkel.

In het najaar kun je ook terecht bij zadenbib Schaarbeek. Hierover later meer nieuws!