Digitale collecties

Ontdek de digitale collecties....

Zoals e-boeken, digitale prentenboeken, luisterboeken,  ... of de krant digitaal lezen.

Fundels

Digitale prentenboeken

Fundels staat voor 'bundels vol fun!' De prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

Krantenarchief

Digitale kranten

Met het digitale krantenarchief van Gopress kun je het archief van kranten en tijdschriften doorzoeken. Het bevat alle artikels met twee dagen vertraging. Je kunt deze artikels opzoeken, zowel in de bibliotheek, als van thuis uit. Voor scholen is er een specifieke dienstverlening.

E-boeken

E-boeken

E-boeken lezen kan ook in de bibliotheek, hetzij door bijvoorbeeld gebruik te maken van de cloudlibrary e-boeken app, hetzij door een e-reader te ontlenen.

Klik op de link hieronder en ontdek de e-collectie!

Daisy

Luisterboeken

Daisy-boeken zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Het grote voordeel daarvan is dat u zo'n 'boek' kan hanteren als een gewoon boek. U kan in één ruk door lezen, maar u kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. U kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz.