De Leeslijn

De bibliotheek groeit met je mee!

De Brusselse bibliotheken werken samen aan een gemeenschappelijk, geïntegreerd leesbevorderingsprogramma voor het onderwijs. Het doel is om alle bestaande leesprojecten en -activiteiten zo goed mogelijk af te stemmen op de leesinteresses en -noden van kinderen en jongeren.

De Brusselse bibliotheek en haar leesactiviteiten groeit mee met de kinderen en jongeren. Voor elke leeftijd biedt de bibliotheek leesactiviteiten en projecten op maat aan. Alle projecten en activiteiten zijn onderling met elkaar verbonden zodat we de kinderen en jongeren stap per stap meenemen in een rijk boeken- en leesverhaal.

De rode draad doorheen de hele Leeslijn is leesplezier: kinderen en jongeren boeken laten ontdekken die hen raken en waarvan ze genieten.

De Brusselse bibliotheken pakken uit met boeiende leeslijsten, en  een digitaal Jeugdboekenmaandprogramma gevuld met vertelsessies, verteltheater, en artistieke workshops.


De bibliotheken werken voor de Leeslijn nauw samen met de scholen en verschillende onderwijsondersteunende organisaties. Maar de Leeslijn mikt ook op voorschoolse (consultatiebureaus en kinderdagverblijven) en op buitenschoolse initiatieven (vrije tijd, initiatief buitenschoolse opvang, jeugdcentra, wijkcentrum maatschappelijk kwetsbare jongeren...).

Wil je meer weten over de Leeslijn, neem contact met je lokale Brusselse bibliotheek. Of stuur een mailtje naar leeslijn@vgc.be.

Ga naar de pagina 'Voor leerkrachten' en ontdek wat de Brusselse bibliotheken kunnen aanbieden voor jou en je klas.

De Bibwijzer

De Bibwijzer Ontdek je Brusselse bib met de klas

Op zoek naar de Leeslijnfiches vol inspiratie voor een geslaagd bibliotheekbezoek voor kleuters en lagere school? De Leeslijnfiches werden herwerkt, aangevuld en vind je vanaf nu onder de naam 'De Bibwijzer'.