E-boek
Meertalig

Barracoon : Oluale Kossola, overlevende van het laatste slavenschip

Zora Neale Hurston (auteur), Robert Dorsman (vertaler)

Barracoon : Oluale Kossola, overlevende van het laatste slavenschip

In 1860 wordt de negentienjarige Oluale Kossola vanuit West-Afrika naar de Verenigde Staten verscheept, op het laatste – dan al illegale – Amerikaanse slavenschip de Clotilda. Wanneer hij al ver in de tachtig is, wordt hij als de laatst bekende overlevende van de slavernij geïnterviewd door de beroemde schrijfster en antropologe Zora Neale Hurston. Gedurende een periode van maanden komen de schrij
Titel
Barracoon : Oluale Kossola, overlevende van het laatste slavenschip
Auteur
Zora Neale Hurston
Vertaler
Robert Dorsman
Taal
Meertalig, Nederlands, Engels
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Barracoon : the story of the last 'Black Cargo'
Uitgever
Amsterdam: De Geus, 2019
1 digitaal bestand
Aantekening
In deze Nederlandstalige uitgave wordt naast de vertaling ook de oorspronkelijke Engelse tekst afgedrukt, zodat de stem van Kossola, zorgvuldig fonetisch vastgelegd door Hurston, de Nederlandstalige lezer kan bereiken.
ISBN
9789044542738

Andere formaten:

Over Zora Neale Hurston

Zora Neale Hurston (Notasulga, 7 januari 1891- Fort Pierce, Florida, 28 januari 1960) was een Amerikaans schrijfster, antropologe en folkloriste. Ze geldt als een belangrijk vertegenwoordigster van de Harlem Renaissance.

Leven en werk

Neale Hurston werd geboren in een traditioneel Afro-Amerikaanse omgeving. Haar moeder stierf toen ze negen was, toen ze veertien was verliet ze het ouderlijk huis, en op latere leeftijd, tussen 1918 en 1927, ging ze op eigen kracht studeren, eerst aan de Howard University te Washington DC en vervolgens antropologie op Barnard College in New York, waar ze de enige Afro-Amerikaanse studente was.

In New York kwam ze in contact met schrijvers van de Harlem Renaissance, zoals Langston Hughes, en publiceerde haar eerste verhalen en een theaterstuk. Daarnaast begon ze na haar studie folkloristisch materiaal te verzamelen (verhalen, liederen, gebeden enzovoort van de zwarte bevolking), eers…Lees verder op Wikipedia