Boek
Nederlands

Het molletje in de lente

Zdeněk Miler (auteur), Katerina Miler (auteur), Bette Westera (vertaler)
+1
Het molletje in de lente
×
Het molletje in de lente Het molletje in de lente
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Molletje kruipt blij uit zijn holletje, want de sneeuw is gesmolten en alles wordt weer groen. Het is lente! Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Lente
Titel
Het molletje in de lente
Auteur
Zdeněk Miler Katerina Miler
Vertaler
Bette Westera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Tsjechisch
Editie
1
Uitgever
[Nijmegen]: Gottmer, 2014
[10] p. : ill.
ISBN
9789025757977 (hardback)

Besprekingen

Als Molletje, gewekt door de smeltende sneeuw, uit zijn holletje kruipt, ontdekt hij dat de lente is begonnen. Hij voert een jong vogeltje dat uit het nest lijkt te zijn gevallen. Als er een vos verschijnt, zorgt bijtje dat deze met een dikke neus weer gauw wegvlucht. Dit vierkante kartonnen boekje met twee afgeronde hoeken bevat een ontwapenend verhaaltje. De vierregelige tekst onder de prenten, waarin de namen van de dieren steeds in een prettig ritme worden herhaald en deels op rijm zijn, maakt het geheel tot een prettig voorleesboekje. De kleurige tekeningen zijn in al hun eenvoud heel expressief. Grappige details en herkenbare lentebloemen maken het tot een charmant geheel; typisch zo’n verhaaltje dat aan jonge peuters eindeloos kan worden voorgelezen. Tegelijkertijd verschenen nog drie deeltjes over Molletje in de andere seizoenen*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Zdeněk Miler

Zdeněk Miler (Kladno, 21 februari 1921 - Nová Ves pod Pleší bij Dobříš, 30 november 2011) was een Tsjechische animatiefilmer. Hij is vooral bekend door zijn tekenfilms over Het Molletje.

Miler studeerde aan de academie voor kunst, architectuur en design in Praag. In 1942 ging hij aan het werk in de tekenfilmstudios van het Baťa-concern in Zlín, waar hij de productie van tekenfilms leerde. Na de Tweede Wereldoorlog stapte hij samen met onder anderen Jiří Trnka over naar de studio "Bratři v triku" ("broers in T-shirts"), die zou uitgroeien tot de belangrijkste tekenfilmstudio in Tsjecho-Slowakije. Miler bedacht de naam en het logo van de studio en had er een tijdlang de leiding over. Vanaf 1957 maakte hij er de Molletje-films (Krtek in het Tsjechisch) voor kinderen, die een internationale weerklank vonden. Hij heeft een zeventigtal tekenfilms gemaakt, waarvan een vijftigtal Molletjes. Hij heeft ook een veertigtal kinderboeken geïllustreerd.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties