Boek
Nederlands

Delen!

Yusuke Yonezu (auteur), M.E. Ander (vertaler)
Twee poesjes willen allebei dezelfde glibberige vis en twee konijntjes willen allebei die lekkere knapperige wortel. Misschien kunnen ze ieder de helft nemen? En kunnen de apen, de beren en de twee kindjes ook samen delen? Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties en kijkgaten. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Delen
Titel
Delen! / tekst en illustraties Yusuke Yonezu
Auteur
Yusuke Yonezu
Vertaler
M.E. Ander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sharing
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, copyright 2020
[30] p. : ill.
ISBN
9789051168563 (hardback)

Besprekingen

Verschillende dieren ruziën twee aan twee om hetzelfde stukje voedsel, waarna ze het vervolgens eerlijk delen om er allebei van te genieten. Ten slotte willen twee kindjes hun mama elk voor zichzelf, maar ook daar is een bevredigende oplossing voor! Het delen is steeds visueel gemaakt door uitsparingen in de pagina’s. Daardoor is het heel duidelijk wat er wordt bedoeld. Het vierkante boekje is uitgevoerd in stevig, glanzend karton met twee afgeronde hoeken. De illustraties in heldere kleuren met dikzwarte omlijningen uit de losse pols laten de dieren vanaf ‘hun middel’ zien tegen een lege achtergrond. Geslaagde uitgave om het voor de jonge doelgroep abstracte begrip ‘delen’ duidelijk te maken. De auteur/illustrator heeft al meerdere kwalitatief goede dreumesboeken gemaakt, waaronder ‘Mmmm, lekker!’* met vergelijkbare/dezelfde dieren als in dit nieuwe boekje. Vanaf 1,5 jaar.

Delen

Ouders van jonge kinderen weten het al, peuters kunnen moeilijk delen. Het nieuwe kartonboekje van Yusuke Yonezu speelt hier handig op in. Twee poesjes willen dezelfde glibberige vis, twee muisjes dezelfde stinkende kaas. Ze kijken sip en trekken ieder aan een andere kant van de vis en de kaas. Maar, je kan toch ook delen. Delen is leuk, van delen word je blij! Dat is duidelijk te zien aan de lachende gezichtjes van de jonge diertjes wanneer ze elk net de helft van het lekkere hapje in handen hebben.  Op de laatste bladzijde vind je tot slot nog een mooi extraatje. Mama hoef je niet te delen, mama’s armen zijn groot genoeg om samen te kunnen knuffelen. Het boekje is hierdoor ook geschikt om voor te lezen aan kinderen die een broertje of zussen krijgen.Het boek is gedrukt op sterk, mooi glanzend karton. Er is werk gemaakt van de vormgeving en de kleurenkeuze. De kleuren in het boek zijn sprekend, maar net een tikje anders dan in heel wat kinderb…Lees verder