Er zit een tijger in mijn tuin

Yoeri Slegers (auteur)
+1
Er zit een tijger in mijn tuin
×
Er zit een tijger in mijn tuin Er zit een tijger in mijn tuin

Er zit een tijger in mijn tuin

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Seppe is op tijgerjacht in de tuin. Hij sluipt en kruipt door het gras en volgt pootafdrukken. Als hij de enorme tijger heeft gevonden en het dier bespringt, blijkt hij minder gevaarlijk dan Seppe dacht. Oblong prentenboek met bontgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Tijgers, Helden, Papa
Titel
Er zit een tijger in mijn tuin / tekst en illustraties Yoeri Slegers
Auteur
Yoeri Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789462911116 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Ssstt…niet bewegen, Seppe is op tijgerjacht in de tuin. Het is enorm gevaarlijk, maar hij is niet bang. Seppe is slim, hij kruipt en sluipt door de tuin. Dan een vreselijke brul en daar is de tijger! Hij duikt op Seppe en… geeft hem een lik. Wat is er aan de hand met die tijger? Een fantasierijk voorleesboek met kleurrijke, over twee pagina’s doorlopende illustraties vol grappige details en met een enorme, knaloranje tijger. Het oblong prentenboek is verzorgd en met ruime rug gebonden, zodat het goed openvalt. De tekst bestaat uit enkele regels, die soms rijmen en waarin gespeeld wordt met typografie. Er zijn allerlei grappige dieren te zien, zoals muizen met een rugzak en een regenworm voor de tv. Leuk om voor te lezen en samen de grapjes en illustraties te ontdekken. Vanaf ca. 4 jaar.

Er zit een tijger in mijn tuin

Seppe gaat op jacht. Op een echte tijgerjacht! Door de tuin sluipt, kruipt en klimt hij, op zoek naar het zwart-oranje gevaarte. Soms is het behoorlijk eng en hoort hij akelige geluiden en geritsel in het gras. Maar wanneer de tijger eraan komt, geeft hij Seppe een lieve lik. Is het wel een echte tijger dan?

Dit boek is een erg kleurrijke variant op de klassieker 'We gaan op berenjacht'. Ook onze superheld Seppe gaat, in zijn enorm uitvergrote tuin, op zoek naar een reuzegroot monsterlijk beest. De felle kleuren geven het verhaal een spannende tint en de vele figuren die in de tuin ronddwalen (zoals de muisjes in hun hol) vertellen elk een verhaal apart. Op elke pagina komt de tijger in beeld – soms héél groot en soms piepklein – waardoor het boek soms lijkt op een zoekboek. De tekstjes zijn hier en daar op rijm gezet en beschrijven veel enge geluiden die erom vragen om voorgelezen te worden. Het verhaal begint griezelig, maar kent een vrolijk happy end!