Boek
Nederlands

Eén zwaluw maakt geen zomer : natuurgedichten het jaar rond

Wim Huijser (samensteller)

Eén zwaluw maakt geen zomer : natuurgedichten het jaar rond

In de reeks:
Poëziebundel met meer dan 200 Nederlandstalige gedichten van diverse dichters die de natuur als thema hebben.
Onderwerp
Natuur, Seizoenen
Titel
Eén zwaluw maakt geen zomer : natuurgedichten het jaar rond / samengesteld door Wim Huijser
Samensteller
Wim Huijser
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rainbow, 2020
300 p.
ISBN
9789041741073 (hardback)

Besprekingen

Deze lijvige poëziebundel bevat meer dan 200 Nederlandstalige gedichten van diverse dichters die de natuur als thema hebben. Het boek volgt de seizoenen van zomer naar herfst, winter en voorjaar. Elk deel begint met een haihu, gevolgd door een grote diversiteit aan gedichten van onder anderen Adriaan Morriën, Lévi Weemoedt, M. Vasalis, Truus Gerhardt, Hester Knibbe, Frouke Arns, Gerrit Achterberg, Jan Wolkers en Rutger Kopland. Zorgvuldig samengestelde bundel met een uitgebreide inleiding en achterin een verantwoording van de gedichten. Mooi verzorgde uitgave met een prettige vormgeving en lay-out. Inspirerende bundel voor zowel natuurliefhebbers als voor iedereen die van gedichten houdt.

Over Wim Huijser

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marianne Huijser

Wim Huijser (Ridderkerk, 9 september 1960) is een Nederlandse schrijver/publicist en biograaf van de schrijver C. Buddingh' (1918-1985).

Wim Huijser is schrijver en samensteller van ruim vijftig boeken over het bladenvak, psychologie, kunst, geschiedenis, literatuur en landschap en medewerker van verschillende publiekstijdschriften. Over de Nederlandse schrijver C. Buddingh' publiceerde hij een aantal deelstudies, waaronder C. Buddingh’ – mens in de tijd (2001) en Kastjes kijken; over het beeldend werk van C. Buddingh’ (2012). Daarnaast was hij bezorger van Alle gorgelrijmen (2003) en de verzamelde gedichten: Buddingh’ gebundeld (2010). Dichter bij Dordt. Biografie van C. Buddingh’ (2015) werd in 2015 genomineerd voor de ECI Literatuurprijs.

De laatste jaren schrijft hij vooral over wandelen en ontwikkelingen in het Nederlandse cultuurlandschap. Genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs werden Voetsporen. Op schrijverspad door …Lees verder op Wikipedia