Boek Nederlands
Zakgids voor het determineren van zo'n 440 in Europa voorkomende vogelsoorten.
Titel
Vogels
Auteur
Volker Dierschke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Welcher Vogel ist das?
Uitgever
Baarn: Tirion, 2008
256 p. : ill.
ISBN
9789052107165

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Vogel beschrijft 440 Europese land- en watersoorten.
De sterkte van deze gids zit hem in de heldere, logische opbouw. De categorie waartoe een bepaalde soort behoort, is duidelijk af te lezen aan de gekleurde middenband met daarin ook een wit icoontje. Binnen elke kleur worden vogels die op elkaar lijken zoveel mogelijk samengebracht. De algemene informatie over vogels is vrij beperkt, maar dat hoeft geen slechte keuze te zijn. Zo blijft er meer ruimte over voor de beschrijving van de soorten, wat de hoofdbedoeling is van dit werk.
Alles is erop gericht de observatie zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Foto's en tekeningen worden voorzien van hulplijntjes die typische kenmerken aanstippen, een kaartje van Europa geeft aan waar elke vogel op welk moment kan waargenomen worden, lichtgele kadertjes geven een idee van het geluid dat het dier maakt en oranje kaders bieden een observatietip. De blauwe kadertjes ten slotte, de ‘wist-je-datjes’, informeren je over d…Lees verder
Handzaam, aantrekkelijk, boekje waarin informatie staat over ruim 440 vogelsoorten uit Europa. Voorin staat hoe je het boekje het beste kunt gebruiken. Ook wordt kort en duidelijk uitgelegd hoe je vogels kunt determineren. De vogels zijn gerangschikt op soort die met een kleur gecodeerd wordt (zangvogels, duiven, uilen, hoenders, steltlopers, watervogels). Per vogelsoort wordt de volgende informatie gegeven: Nederlandse en wetenschappelijke naam, trekgedrag, leefgebied, vluchtbeeld, broedinformatie, verspreidingskaart, silhouet, stemgeluid, grootte, verenkleed, vergelijkbare soorten, observatietips en wetenswaardigheden. Achter in het boek zit een register van soorten (Nederlandse en Latijnse naam). Tevens een overzicht van eieren op ware grootte. Snelle opzoek mogelijkheden, fraaie vormgeving en rijke kleurenillustraties zorgen ervoor dat dit boekje een lust voor het oog en zeer bruikbaar is. Kleine druk.