Boek Nederlands

Speurdershandboek

Vivian Den Hollander (auteur), Juliëtte De Wit (illustrator)

Speurdershandboek

Vivian Den Hollander (auteur), Juliëtte De Wit (illustrator)
  • Vanaf 9-11 jaar
Wat moet je kunnen om een echte speurder te worden? Hoe schaduw je iemand? Hoe neem je een voet- of een vingerafdruk? Hoe schrijf je een berichtje in geheimtaal? In dit boekje vind je het antwoord op deze vragen.
Titel
Speurdershandboek
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Juliëtte De Wit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2013
48 p. : ill.
ISBN
9789021671369 (paperback)

Besprekingen

Over het speurdersduo Spekkie en Sproet zijn tien afzonderlijke verhalen verschenen. Dit boek bevat tips om een goede speurder te worden en een nieuw, kort verhaal. De tips variëren van goed observeren en aantekeningen maken tot en met het opstellen van geheimtaal en codes. Veel praktische tips zijn leuk om te doen, ook los van enig 'serieus' speurwerk, zoals het traceren van sporen, vingerafdrukken maken of vermommingen creëren. Dat maakt het boekje ook geschikt om te gebruiken rond een verjaardagspartijtje of schoolfeest. In het korte verhaal vinden de twee vrienden een geheimzinnig briefje. Ze gaan op onderzoek uit, maar al snel blijken ze op het verkeerde spoor te zitten. Ook speurders maken wel eens een vergissing! Het boekje sluit af met beknopte informatie over de makers en de introductie van een aantal eerder verschenen verhalen over het duo. De illustraties in zwart-wit en grijstinten zijn grotendeels overgenomen uit deze eerdere publicaties. Een leuk en bruikbaar boekje, voo…Lees verder

Spekkie en Sproet. Speurdershandboek

Wie alle avonturen over Spekkie en Sproet al gelezen heeft, zal het leuk vinden om kennis te maken met de trucjes die er nodig zijn om een goede speurder te worden. In dit Speurdershandboek leer je hoe je sporen kan zoeken, signalementen doorgeven en iemand schaduwen. Vingerafdrukken afnemen kan je eens op jezelf oefenen. Leuk is het om geheime codes op te stellen en te laten ontcijferen. Er hoort een boekje bij met een potlood om te noteren als het nodig is. Tof voor jonge speurders in opleiding.