Boek
Arabisch

Liza al-'aziza

Veronica Hazelhoff (auteur), Sylvia Weve (illustrator), Omar Bouadi (vertaler)
Liza heeft vier broertjes en zusjes die altijd heel lief zijn. Dat wil Liza ook wel, maar bij haar gaat altijd alles mis. Prentenboek met vlotte pentekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Anders zijn, Lief zijn
Titel
Liza al-'aziza
Auteur
Veronica Hazelhoff
Illustrator
Sylvia Weve
Vertaler
Omar Bouadi
Taal
Arabisch
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Lieve Liza
Uitgever
Amsterdam: Averroès, 1995
25 p. : ill.
ISBN
90-71686-69-8 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Liza heeft twee dikke broertjes en twee dikke zusjes, die altijd lief, braaf en voorbeeldig zijn. Dat kan van Liza niet gezegd worden: ze maakt van de badkamer een zwembad, knoeit met verf in de kamer, smeert haar jurk vol ijs en verf. Toch blijven haar ouders ook van haar houden. Een prentenboek waarin illustraties en tekst elkaar goed aanvullen. De tekst bevat korte zinnen, die steeds op een nieuwe regel beginnen, geen moeilijke woorden, en is geschreven in een vlotte stijl. De tekeningen zijn ongekaderd geplaatst op een witte ondergrond en vullen meestal ongeveer tweederde van elke pagina. Ze zijn met losse, zwierige lijnen getekend en ingekleurd met onder meer krijt en potlood. Waarom benadrukt wordt dat de vier broertjes en zusjes dik zijn, wordt in het verhaal niet duidelijk en lijkt daarom wat overdreven. Verder een leuk prentenboek dat aan de hand van de platen verteld en naverteld kan worden. Deel uit een uitgebreide serie die rond 1994 is ontwikkeld en opnieuw uitgegeven doo…Lees verder

Over Veronica Hazelhoff

Veronica Paula Maria (Veronica) Hazelhoff-Franken (Groenekan, 22 februari 1947 – Utrecht, 1 juli 2009) was een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Hazelhoff groeide op tussen boeken, haar vader was vertegenwoordiger bij uitgeverij Het Spectrum, en hield zich al vroeg bezig met schrijven. Op haar zestiende verliet ze de middelbare school om aan de kunstacademie een opleiding voor grafisch ontwerper te volgen. In 1980 publiceerde ze haar eerste verhaal in Taptoe, een jaar later debuteerde ze met Nou moe!. Dit boek en haar komende twee boeken gingen over Maartje. Twee van de drie delen werden bekroond.

Na Maartje concentreerde Hazelhoff zich op het schrijven over jonge mensen op zoek naar hun identiteit. Vanaf Veren zijn stijl en vertelvorm van haar romans en novellen subtieler, poëtisch en ingetogen tegelijk.

Zowel door haar productiviteit als door de kwaliteit van haar adolescentenromans, hoorspelen en theaterteksten neemt Hazelhoff ee…Lees verder op Wikipedia