Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mijn jaar in een tent

Tiny Fisscher (auteur), Sophie Pluim (illustrator)
+1
Mijn jaar in een tent
×
Mijn jaar in een tent Mijn jaar in een tent
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Zwaan (12, ik-persoon) wil zich, net als haar school, inzetten voor kinderen in vluchtelingenkampen. Als challenge kiest ze ervoor om buiten in een tent te slapen. Dat valt niet mee, want Zwaan is gauw bang. Hoeveel geld kan ze in een week ophalen, en ook haar angsten overwinnen?
Onderwerp
Vluchtelingen
Titel
Mijn jaar in een tent
Auteur
Tiny Fisscher
Illustrator
Sophie Pluim
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2021 | Andere uitgaven
295 p. : ill.
ISBN
9789021421827 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Zwaan (12, ik-figuur) besluit dat ze een jaar lang in een tent gaat slapen om geld op te halen voor vluchtelingenkinderen. Gaandeweg overwint ze haar angsten en ze sluit vriendschap met Bonk, een jongen die tijdelijk bij de buren woont. Samen bedenken ze manieren om haar actie onder de aandacht te brengen, zoals bloggen en vloggen. Zwaan beschrijft haar jaar in de tent achteraf, heel eerlijk, compleet met alle tegenvallers, verrassingen en hoogtepunten (barre weersomstandigheden, dreigbrieven). Door het ik-perspectief komen haar gevoelens en gedachten heel dichtbij, al zijn haar observaties en de uitdrukkingen die ze gebruikt af en toe wat volwassen voor haar leeftijd. Gevoelig en actueel verhaal over een meisje dat een grote ontwikkeling doormaakt. Een verhaal ook dat uitnodigt tot nadenken over de situatie van vluchtelingen en migranten. Op de schutbladen krijgen we een inkijkje in de tent, in het binnenwerk start elk hoofdstuk met een kleine zwart-wittekening van een kampeerbusje. …Lees verder

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster. Daarnaast is ze ook leespromotor op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van Hector Malot. Het boek werd geïllustreerd door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons, was een van de vier genomineerden van het DWDD-boekenpanel en won de Librisprijs mooiste boekomslag 2016. In 2018 verscheen het boek in een Duitse uitgave. In 2018 verscheen haar romanversie van Romeo en Julia, bij Blossom Books, met illustraties van Sophie Pluim. De reeks klassiekers heeft zich sindsdien flink uitgebreid.

In 2022 w…Lees verder op Wikipedia