Boek
Nederlands

Hoe werkt onze geest? : boeddhistische psychologie in vijftig verzen

Hoe werkt onze geest? : boeddhistische psychologie in vijftig verzen

Zich baserend op de vijftig verzen over de aard van het bewustzijn van de grote boeddhistische meester Vasubandhu uit de vijfde eeuw en de leer van de Avatamsaka Sutra, richt Thich Nhat Hanh zich op de directe ervaring van het herkennen, omarmen en het diepgaand onderzoeken van onze gevoelens en waarnemingen. Hij werpt een diepgaande blik op de boeddhistische psychologie en reikt de lezer inzichte
Onderwerp
Boeddhisme
Titel
Hoe werkt onze geest? : boeddhistische psychologie in vijftig verzen
Auteur
Thích Nhât Hanh
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Understanding our mind
Uitgever
[Waarbeke]: Asoka, 2022
259 p.
ISBN
9789056704216 (paperback)

Over Thích Nhât Hanh

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Duc (pixiduc) from Paris, France.

Thich Nhat Hanh (geboren als Nguyễn Xuân Bảo) (Huế (Unie van Indochina), 11 oktober 1926 – Huế (Vietnam), 22 januari 2022) was een Vietnamese boeddhistische monnik, vredesactivist, dichter en schrijver die als banneling een groot deel van zijn leven in Frankrijk heeft gewoond.

Zijn leven lang zette hij zich in voor vrede, geweldloosheid en het verlichten van het lijden. Kranten noemden hem de invloedrijkste boeddhist van de voorbije eeuw, na de Dalai lama.

In de jaren zeventig bracht hij de westerse wereld in aanraking met het begrip mindfulness, waarover hij in 1975 het boek The Miracle of Mindfulness publiceerde. Hij heeft meer dan honderd boeken op zijn naam staan.

Biografie

Thich Nhat Hanh is altijd zijn eigen weg gegaan. Tegen de zin van zijn ouders werd hij in 1942 monnik en hij stopte met een opleiding op een boeddhistische academie omdat daar geen moderne vakken werden onderwezen. Hij …Lees verder op Wikipedia