E-boek
Nederlands

Het jaar van de sprinkhaan

Terry Hayes (auteur), Miebeth van Horn (vertaler), Hilke Makkink (vertaler)
Wanneer je, net als Kane, werkzaam bent als spion voor de CIA in Denied Access Area’s, dan hebben grenzen geen betekenis. Jouw taak is om je toegang te verschaffen, te doen wat nodig is en weer te ontsnappen… op welke manier dan ook. Je weet wanneer je moet rennen, wanneer je je moet verstoppen en wanneer je moet schieten.

Maar op sommige plekken gelden de standaardregels niet. Sommige
Titel
Het jaar van de sprinkhaan
Auteur
Terry Hayes
Vertaler
Miebeth van Horn Hilke Makkink Catalien Van Paassen Erik de Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The year of the locust
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, 2023
1 digitaal bestand (768 p.)
ISBN
9789044974867

Andere formaten:

Over Terry Hayes

Terry Hayes (Sussex, 8 oktober 1951) is een Australisch scenarioschrijver en auteur.

Carrière

Terry Hayes werd in het Engels graafschap Sussex geboren en verhuisde op vijfjarige leeftijd met zijn familie naar Australië. Hij begon zijn carrière als journalist. Zo werkte hij voor The Sydney Morning Herald als correspondent in de Verenigde Staten. Nadien was hij ook actief als onderzoeksjournalist, columnist en radiopresentator.

In 1979 schreef hij de boekversie van George Millers sciencefictionfilm Mad Max. De twee raakten bevriend, waarna Hayes ook mocht meeschrijven aan het script van de sequel Mad Max 2: The Road Warrior (1981). In de daaropvolgende jaren verhuisde hij naar Hollywood en werkte hij als schrijver voor Kennedy Miller Productions, het productiebedrijf van Miller en producent Byron Kennedy. Zo schreef hij onder meer het script voor de thriller Dead CalmLees verder op Wikipedia