Boek
Nederlands

Boer Boris en de sneeuwpop

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Boer Boris en de sneeuwpop
×
Boer Boris en de sneeuwpop Boer Boris en de sneeuwpop
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Boer Boris, Sam en Berend maken een sneeuwpop genaamd Bob. Wanneer de sneeuw begint te smelten, proberen ze Bob te redden. Prentenboek op rijm met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Boer Boris en de sneeuwpop
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789025778439 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk prentenboek van Ted van Lieshout over Kerstmis op de boerderij van boer Boris. Boer Boris, Sam en Berend maken een sneeuwpop genaamd Bob. Wanneer de sneeuw begint te smelten, doen ze er alles aan om Bob te redden. Maar de plannen mislukken steeds door een vliegende arrenslee. Zachtaardig, met humor en op rijm geschreven. Met levendige gekleurde illustraties. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar. Ted van Lieshout (Eindhoven, 1955) is een alom bekende Nederlandse auteur, scenarioschrijver, dichter en illustrator. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals het Charlotte Köhler Stipendium, de Duitse Jeugdliteratuurprijs, de Nienke van Hichtum-prijs en in 2009 de Theo Thijssenprijs. Philip Hopman is een illustrator. In 2022 won hij de Max Velthuijsprijs. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Boer Boris'.

Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Kijk voor een uitgebreide biografie en bibliografie op tedvanlieshout.com: Ted bi(bli)o.

Biografie

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond m…Lees verder op Wikipedia