Boek
Nederlands

Boer Boris en de luchtballon

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Boer Boris en de luchtballon
×
Boer Boris en de luchtballon Boer Boris en de luchtballon
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Boris, Berend en Sam vinden op de boerderij een ei. Er blijkt een kleine pinguïn in te zitten. Met een luchtballon gaan ze naar de Zuidpool, op zoek naar ouders voor het kleintje. Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Boer Boris en de luchtballon
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Gottmer, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789025775599 (hardback)

Besprekingen

Boer Boris, het geesteskind van Ted van Lieshout en Philip Hopman, bestaat tien jaar! Dat moet gevierd, met een fonkelnieuw boek waarin Boris, Berend en Sam naar de Zuidpool reizen. De aanleiding is een ei dat ze vinden op de boerderij. Na een tijdje broeden komt daar een kleine pinguïn uit tevoorschijn. Naar de Zuidpool gaan geen treinen of vliegtuigen, dus nemen ze de luchtballon. Ze zien de boerderij vanuit de lucht, maar ook leeuwen, olifanten, giraffen en nog veel meer. Op de Zuidpool blijkt tussen alle pinguïns nog één pinguïnpaar zonder baby te zijn, en zij adopteren het pinguïnkuiken graag. Zoals altijd zit ook dit Boer Borisboek qua tekst weer bijzonder goed in elkaar. De tekst loopt lekker, rijm en ritme kloppen helemaal, waardoor voorlezen plezierig is. De illustraties zijn kleurrijk en wisselen bekende beelden (groepjes dieren van Boris’ boerderij) af met vergezichten van Afrika en de Zuidpool en héél veel pinguïns. Fans van Boer Boris worden ook dit keer weer getrakteerd …Lees verder

Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Kijk voor een uitgebreide biografie en bibliografie op tedvanlieshout.com: Ted bi(bli)o.

Biografie

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond m…Lees verder op Wikipedia