Boek
Nederlands

De Vikingen komen!

Sylvie Baussier (auteur), Daniel Kerleroux (illustrator)
+1
De Vikingen komen!
×
De Vikingen komen! De Vikingen komen!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Met veel kleurrijke tekeningen en beweegbare onderdelen worden allerlei wetenswaardigheden over de Vikingen verteld. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vikingen
Extra onderwerp
Vikings
Titel
De Vikingen komen!
Auteur
Sylvie Baussier
Illustrator
Daniel Kerleroux
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'aventure des Vikings
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789076830872 (hardback)

Besprekingen

Dit vierkante prentenboekje over de Vikingen telt tien dubbele bladzijden, waarvan de meeste uitvouwbaar zijn. Verder zijn er uitklapbare luikjes, Vikingbootjes, masten en roeispanen die heen en weer kunnen schuiven en kleine boekjes bovenop een pagina. Dit maakt het boek kwetsbaar, maar het is ook een ware ontdekkingstocht voor jongere kinderen om alles te vinden. De laatste pagina geeft wat zoek- en telopdrachten, zodat de lezer zelf actief kan zijn. De teksten zijn niet echt afgestemd op de jongste kinderen. Begrippen als harpoen, ambachtslieden, voorstevens, abdijen en concubines, werkwoorden als beladen, telen, monteren, oriënteren en op de hoogte brengen, ze worden wel gebruikt, maar niet uitgelegd. De over het algemeen bladzijdevullende en in overwegend bruin- en groentinten uitgevoerde illustraties hebben iets stripachtigs en zijn deels naïef realistisch en deels gefantaseerd. Een informatief boek dat eventueel (ook in klassenverband) gebruikt kan worden, alhoewel het thema de…Lees verder

De Vikingen komen!

Via draaiende schijfjes en uitklapbare luikjes komen leergierige kinderen heel wat te weten over de Vikingen. Niet alle Vikingen waren oorlogszuchtige krijgers. Ze bouwden houten huizen, deden aan landbouw, fokten schapen en paarden. De voornaamste goden komen in beeld. We zien ook hoe een drakar werd gebouwd. Rijke Vikingen werden begraven op een schip, dat was gevuld met voedsel en drank. In de zomermaanden gingen de Vikingen op ontdekkingstocht. De Zweden trokken naar het oosten en stichten Rusland. De Noren voeren naar IJsland en Groenland. Zo bereikten ze wellicht Noord-Amerika. Een didactisch speeltje.