Boek
Nederlands

Waar is het cadeau? : een voorlees- en zoekboek

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Waar is het cadeau? : een voorlees- en zoekboek
×
Waar is het cadeau? : een voorlees- en zoekboek Waar is het cadeau? : een voorlees- en zoekboek

Waar is het cadeau? : een voorlees- en zoekboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Uil heeft zin om zijn verjaardag te vieren. Vos en Haas willen ook! Het wordt een leuk feest, maar de mooie zilveren taartschep die Uil kreeg, is verdwenen. Was er een dief? Waar is het cadeau gebleven? Help Vos en Haas met zoeken! Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn, Dieren
Titel
Waar is het cadeau? : een voorlees- en zoekboek
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789401485074 (hardback)

Besprekingen

Een zoek- en voorleesboek uit de serie ‘Vos en Haas’. Uil, Vos en Haas organiseren een verjaardagsfeest waarbij iedereen cadeaus meebrengt. Maar na het feest blijkt de zilveren taartschep, een cadeau van Pluim aan Uil, verdwenen te zijn! Was er een dief? Naast het verhaal wordt de jonge lezer uitgedaagd om te zoeken in de illustraties, om er bijvoorbeeld achter te komen welke ballonnen de gasten mee naar huis namen, waar de personages wonen en wat voor spullen Jak meeneemt in zijn zak. In lichtvoetige en zachtaardige stijl geschreven. Met vriendelijke illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar. Sylvia Vanden Heede (België, 1961) is een internationaal bekende Belgische schrijver, vertaler en jeugdauteur. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste …Lees verder op Wikipedia