Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een buur voor Vos en Haas

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Een buur voor Vos en Haas
×
Een buur voor Vos en Haas Een buur voor Vos en Haas
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Vos en Haas helpen hun nieuwe buurman Uil met het uitpakken van zijn spullen, waarvan ze zelf van alles mogen meenemen. Groot formaat hardkartonnen prentenboek met grote, in gedekte kleuren ingekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Buren, Wonen
Extra onderwerp
vriendschap, verhuizen, humor
Titel
Een buur voor Vos en Haas
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2007 | Andere uitgaves
[14] p. : ill.
ISBN
9789020966145

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

3+ / 6+ ? Vos en Haas, ze zijn niet meer weg te denken uit het aanbod voor beginnende lezers. In Het dikke boek van Vos en Haas zijn de verhalen uit Vos en Haas (1998), Tot kijk, Vos en Haas (1999), en Vos en Haas op het eiland (2000) verzameld. Vos en Haas en de dief van Iek (2005), dit jaar nog bekroond met een Zilveren Griffel, is voor de derde maal herdrukt. De veelbekroonde verhalen van Sylvia vanden Heede en Thé Tjong Khing worden zo geprezen omdat de verhalen met de vorderingen van het eerste lezertje meegroeien, van AVI 1-niveau aan het begin van het boek tot AVI 4 of 5 op het einde. Maar de twee recentste uitgaven voor Vos en Haas gaan de lezers nu in de andere richting tegemoet: ze zijn uitgegeven als groot-formaat kartonboeken voor kleuters: Vos en Haas op zoek naar koek en Een buur voor Vos en Haas. Anders dan in de andere Vos en Haas-uitgaven, waar je het verhaal ook van tekening naar tekening kon lezen, tekende Thé Tjong Khing hier veelal globale situatietaferelen die…Lees verder
Groot formaat, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin Vos en Haas een nieuwe buur krijgen. Uil zit nog midden tussen de verhuisdozen als ze hem opzoeken en zucht dat hij te veel spullen heeft. Vos en Haas mogen uitzoeken wat ze willen hebben en ruimen de rommel op, terwijl Uil een kopje thee zet. Uil belooft die nacht heel zachtjes "Oehoe" te roepen als Vos en Haas met de spullen naar huis zijn. Prachtige, meestal bladvullende pentekeningen, die sfeervol zijn ingekleurd met verf, maken op vaak humoristische wijze duidelijk wat in de korte tekst, boven en onder de platen beschreven wordt. De drie dieren zijn vertederend en herkenbaar neergezet. In de tekst zijn enkele woorden extra groot afgedrukt. Peuters en kleuters zullen genieten van de platen, waarop zoveel te ontdekken valt en spelenderwijs de tegenstellingen tussen groot en klein en hard en zacht worden aangeleerd. Snelle 6-jarige lezers kunnen zelf het verhaal lezen. Een aanwinst voor kinderen vanaf ca. 4 ja…Lees verder

Een buur voor Vos en Haas

Het is midden in de nacht. Vos en Haas worden gewekt door een geluid uit het leegstaande boomhuis in hun buurt. Dat huis staat al heel lang te huur. Eerst denken ze aan een boef of een spook want het geluid dat ze horen klinkt als: 'Oehoe'. Ze gaan bang kijken en maken kennis met hun nieuwe buur. Mijn naam is Uil, zegt hij. Onze vrienden stellen voor om Uil een handje te helpen want die heeft heel veel dozen om uit te pakken en op alle dozen is iets geschreven. Ze mogen spulletjes uitkiezen, want Uil stelt vast dat hij echt veel te veel heeft. Dan drinken ze thee. En Uil belooft om heel zacht te oehoeën. Dit grote boek leent zich tot klassikaal gebruik. Het aandeel van de prenten in het verhaal is minstens even groot als dat van de tekst er is echt heel veel op te zien. Stevig gekartonneerd als het is, is het boek tegen kinderhanden bestand. Het boek is geschikt zowel voor de kleuterschool als voor eerste lezers.


Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties