Boek
Nederlands

Gezond wandelen : praktisch handboek over de wandelsport

Stef Blijboom (auteur), Eric Bos (auteur), Ed Hendriks (auteur)
+1
Gezond wandelen : praktisch handboek over de wandelsport
×
Gezond wandelen : praktisch handboek over de wandelsport Gezond wandelen : praktisch handboek over de wandelsport

Gezond wandelen : praktisch handboek over de wandelsport

Naslagwerk voor de wandelsporter waarin alle gezondheidsaspecten van het wandelen aan bod komen, van trainingsschema's, kleding en voeding tot EHBO.
Onderwerp
Wandelen
Extra onderwerp
wandelsport
Titel
Gezond wandelen : praktisch handboek over de wandelsport / Stef Blijboom, Eric Bos, Ed Hendriks ... [et al.] ; red. Claudia Smit, Joost de Jong
Auteur
Stef Blijboom Eric Bos Ed Hendriks
Redacteur
Claudia Smit Joost De Jong
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Nieuwegein: Arko Sports Media, 2013
475 p. : ill.
ISBN
9789054722373 (paperback)

Besprekingen

Naslagwerk voor de wandelsporter waarin alle gezondheidsaspecten van het wandelen aan bod komen. Denk daarbij aan fysiologie, trainingsschema's, kleding en uitrusting, voeding, monitoren van het lichaam, uitleg van het bewegingsapparaat, blessures voorkomen en behandelen, EHBO en aanwijzingen voor specifieke doelgroepen (ouderen, gehandicapten, kinderen). Alle informatie is zorgvuldig en helder geschreven, overzichtelijk ingedeeld en voorzien van duidelijke illustraties in zwart-wit. Dit uitgebreide boek is vooral geschikt voor de prestatiegerichte wandelaar, al kan de prestatie uiteenlopen van 'iets aan je conditie doen' tot het lopen van de Nijmeegse vierdaagse in een recordtijd. Toch is er ook voor de recreatief ingestelde wandelaar veel lezenswaardig bij. Het boek is samengesteld door een collectief van wandelsportprofessionals en atleten.