In 1348 zwerft een naamloze verteller door Europa, op de vlucht voor de pest. Onderweg laat hij zich per veerboot een rivier overzetten, in het gezelschap van vijf medepassagiers.
Bevat
Het veer
De bruine vriend
De oubliette
De verdwenen horlogemaker
Extra onderwerp
LUI, Novelle, luisterboeken
Titel
Het veer
Auteur
Simon Vestdijk
Verteller
Job Cohen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein Media, © 2017
4 cd's
Speelduur
ca. 4 uur
ISBN
9789047624264

Andere formaten:

Besprekingen

Een aantal novellen van Simon Vestdijk wordt voorgelezen door Job Cohen. Het titelverhaal is geschreven in 1935. In 1348 zwerft een naamloze ik-verteller door Europa, op de vlucht voor de pest. Hij is een bandeloos en goddeloos personage, en heeft bepaalde uiterlijke kenmerken waardoor hij soms denkt dat hij de duivel zelf is. Onderweg laat hij zich per veerboot een rivier overzetten, in het gezelschap van vijf medepassagiers, waaronder een monnik, een boer en een koopman. Daarnaast nog een aantal andere verhalen, ook geschreven in de jaren 1930.

Over Simon Vestdijk

CC BY 3.0 - Foto van/door Simon Vestdijk sr.

Simon Vestdijk (Harlingen, 17 oktober 1898 – Utrecht, 23 maart 1971) was een Nederlands romanschrijver, dichter, essayist, vertaler, muziekcriticus en arts.

Levensloop

Jeugd in Friesland

Vestdijk, de zoon en enig kind van Simon Vestdijk en Anne (Anna Margaretha Clazina) Mulder, groeide op in Harlingen, dat in een aantal van zijn boeken terugkomt als Lahringen. De achternaam Vestdijk was in 1830 ontstaan, toen de gelijknamige grootvader van de schrijver te vondeling gelegd werd op de hoek van de Haarlemse Oostvest en Dijkstraat, waaruit de achternaam van de boreling werd samengesteld. Opa Vestdijk leidde later in Haarlem een dansschool.

Simon Vestdijk ging in Harlingen naar de lagere school en de driejarige HBS, waar zijn vader, een strenge man, gymnastiekleraar was. Daarna ging hij naar de Rijks-HBS van Leeuwarden. Vestdijk was een goede leerling, maar v…Lees verder op Wikipedia