Daisy
Nederlands

Machiavella : geheim dagboek van een politica : roman

Serge Simonart (auteur), Marijke Lux (verteller)
+1
Machiavella : geheim dagboek van een politica : roman
×
Machiavella : geheim dagboek van een politica : roman Machiavella : geheim dagboek van een politica : roman

Machiavella : geheim dagboek van een politica : roman

Een vrouw in het centrum van de politieke macht draagt een geheim met zich mee dat haar ondergang zou kunnen betekenen.
Titel
Machiavella : geheim dagboek van een politica : roman
Auteur
Serge Simonart
Verteller
Marijke Lux  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
11:57
Oorspr. uitgever
Houtekiet
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

De constructie van het boek geeft de auteur alle mogelijkheden om helemaal los te gaan in de thematiek, namelijk het politieke bedrijf. Het is 2051 en de eerste vrouwelijke president van het Europees Parlement, en allochtoon bovendien, houdt een geheim dagboek bij waarin zij alle revelaties, alle politici en alle politiek gekonkel belicht. Een machiavellistische machtspolitiek met alle intriges, leugens en ellebogenwerk die daarbij horen. Zij draagt echter een geheim met zich mee: ze heeft een kind doodgereden en is doorgereden! De doodsteek voor elke politicus/politica mocht dit feit het publieke domein bereiken. Het boek kent geen hoofdstukindeling maar alleen de dagboekvorm en biedt een inkijkje in de 'corridors of power' en dat op een wel erg humoristische wijze. Machtspolitiek met al zijn ins en outs. Een erg feitelijk relaas met veel kennis van zaken van en veel humor over het politieke bedrijf. De auteur (1966), een Vlaamse journalist en muziekcriticus voor Humo, maakte zijn ro…Lees verder

Over Serge Simonart

Serge Simonart (1966) is een Belgisch schrijver en journalist. Hij schrijft voor het tijdschrift Humo en publiceerde in meer dan 200 kranten en tijdschriften in 30 landen, waaronder Playboy, Mojo, Q, Publico en Nieuwe Revu.

Biografie

Simonart werkt al sinds zijn 17de voor het blad Humo. Hij is vooral bekend geworden door zijn interviews met wereldberoemde popmuzikanten. Hij interviewde onder meer David Bowie, Morrissey, Lou Reed, Brian Wilson, Thom Yorke, Prince, Paul McCartney, Mick Jagger, Keith Richards, Michael Stipe, Joan Baez, John Cleese en 500 anderen. Zijn beste interviews werden gebundeld in de boeken Fuck off & andere citaten (1997) en Off the record (2007).

Hij wordt ook vaak ingezet als undercoverjournalist: hij is de uitvinder van de 'Onze Man'-artikels, een unieke vorm van 'embedded participating journalism', een mix van inlevingsvermogen, deelname en observaties.

Simonart fungeerde t…Lees verder op Wikipedia