Boek
Arabisch

Al-Amira fi katar!

Selma Noort (auteur), Alice Hoogstad (illustrator), Omar Bouadi (vertaler)
Leonora fantaseert in haar eentje allerlei verhalen over ridders en prinsessen, totdat ze hulp krijgt van een vriendje.
Onderwerp
Fantaseren, Spelen
Titel
Al-Amira fi katar!
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Alice Hoogstad
Vertaler
Omar Bouadi
Taal
Arabisch
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Prinses in gevaar
Uitgever
Amsterdam: Averroès, 1995
25 p. : ill.
ISBN
90-71686-68-X (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Het meisje Leonora speelt vaak in haar eentje in een zelfgemaakte boomhut. Daar verzint ze verhalen, samen met haar pop, de Prinses, en de kat, Ridder Groenoog. In haar fantasie moet ze de prinses beschermen tegen gevaar en ondertussen moet ze ook nog thuis komen eten! Haar vriendje Ronnie wil graag samen met haar spelen, maar daar wil Leonora niet veel van weten. Later blijkt dat Ronnie toch veel weet over ridders, rovers, prinsessen en Robin Hood en spelen ze samen verder. Fantasievol prentenboek voor kleuters over de vriendschap tussen twee kinderen. De tekst staat in grote, duidelijke letter boven of onder de illustraties en leest makkelijk voor. De grote, gekleurde illustraties, geven de sfeer van het fantasieverhaal goed weer. Het verhaal verscheen oorspronkelijk in 1995, tegelijk met edities in het Turks, Nederlands en Papiaments - deze versie is in het Arabisch*. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na vele omzwervingen, waaronder een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op in bibliotheken en scholen met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschrijver op scholen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties