E-boek
Nederlands

School voor zotten

Sasja Sokolov (auteur), Gerard Cruys (vertaler), Maksim Osipov (nawoord)
School voor zotten is het verhaal van een ongewone held, een jonge bewoner van een inrichting voor geestelijk gehandicapten. De jongen probeert in het reine te komen met de dood van zijn dierbare mentor en met zijn onbeantwoorde liefde voor zijn lerares. Zijn herinneringen aan jeugdzomers vallen samen met het heden, de doden zijn nog in leven en de geliefde is alom aanwezig.

School vo
Titel
School voor zotten
Auteur
Sasja Sokolov
Vertaler
Gerard Cruys
Nawoord
Maksim Osipov 1963-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Russisch
Oorspr. titel
Skola dlja durakov
Editie
Tweede, volledig herziene vertaling
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V., 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789028220584
CloudLibrary
ad885zr9

Andere formaten:

Andere talen:

Over Sasja Sokolov

Sasja Sokolov (Russisch: Саша Соколов), geboren als Alexander Vsevolodowvitsj Sokolov (Russisch: Александр Всеволодович Соколов) (Ottawa, 6 november 1943), is een Russisch schrijver.

Leven en werk

Sokolov werd geboren als zoon van de Russische gezant in Canada. De familie ging in 1946 terug naar de Sovjet-Unie, waar Sokolov later journalistiek studeerde. In 1975 kreeg Sokolov asiel in Oostenrijk, na een hongerstaking van zijn Oostenrijkse vriendin en latere vrouw Johanna Steindl, die hij aan de Moskouse universiteit had leren kennen.

Sokolov kreeg wereldwijd bekendheid door zijn (ook in het Nederlands vertaalde) experimentele roman School der gekken (1976). Heel dit boek is één lange ‘stream of consciousness’ van een gestoorde man, grillig en onvoorspelbaar, vol woordspelingen, frisse associaties en spelen met beelden en klanken. De invloed van James Joyce is onmiskenbaar.

Ook zijn volgende romans, …Lees verder op Wikipedia