Boek
Nederlands

Kijkkookboek van het Kinderkookkafé

Ruth Van Andel (auteur), Charlotte Borggreve (auteur)
+1
Kijkkookboek van het Kinderkookkafé
×
Kijkkookboek van het Kinderkookkafé Kijkkookboek van het Kinderkookkafé

Kijkkookboek van het Kinderkookkafé

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kleurenfoto's laten zien hoe je eenvoudige gerechtjes kunt maken, zoals mixdrankjes, versierde taartjes en broodjes. De ingredie͏̈nten zijn ook met illustraties weergegeven. Met verschillende recepten voor kinderen van ca. 2 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Kinderkookboeken
Titel
Kijkkookboek van het Kinderkookkafé
Auteur
Ruth Van Andel Charlotte Borggreve
Taal
Nederlands
Uitgever
Wormer: Inmerc, 2008
[72] p. : ill.
ISBN
9789066117778 (paperback)

Besprekingen

Heb je het ooit al eens meegemaakt dat je uk van vier enkele ingrediënten uit je keukenkast graait en er vervolgens een voor zijn leeftijd zeer geslaagd gerechtje mee in elkaar knutselt? Het overkwam mij recent toen ik het Kijkkookboek van het Kinderkookkafé op de keukentafel had laten liggen. Het beste bewijs dat het originele concept van Ruth van Andel en Charlotte Borggreve ook echt werkt.
In 1981 zetten drie pedagogisch geschoolde dames een kinderwerkgemeenschap op in hartje Amsterdam onder de naam Kinderkookkafé. De bedoeling was kinderen verantwoordelijkheid te laten nemen en te geven volgens hun eigen wens en vermogen. In het Kinderkookkafé doen kinderen zowat alles wat normaal gezien door een volwassene wordt gedaan: ze koken, runnen de bar, bedienen, schrijven menukaarten, ruimen af en mogen soms ook de kassa bedienen. Er zijn natuurlijk steeds volwassenen in de buurt, en zowel kinderen als volwassenen zijn welkom aan de Help-jezelf-Bar, voor de high tea of het mult…Lees verder
Een kookboek bedoeld voor kinderen die nog niet kunnen lezen, maar die aan de hand van mooie instructieve kleurenfoto's en met hulp van volwassenen eenvoudige gerechtjes kunnen maken, zoals mixdrankjes, versierde taartjes, ijsjes, broodjes en zoutjes. Het is belangrijk dat de volwassenen de foto's goed begrijpen en het voorbereidende werk zoveel mogelijk met de kinderen kunnen doen. De ingrediënten zijn ook in beeldtaal weergegeven, alleen de hoeveelheden zijn in cijfers genoteerd. Het is een boek om samen met jonge kinderen in te kijken, iets uit te zoeken om te gaan maken en dan samen te overleggen, via de foto's, hoe je het zou kunnen maken. Daarna kun je samen aan de slag gaan. Zo zullen kinderen aan het koken veel plezier kunnen beleven. Een uitnodigende aantrekkelijke uitgave voor kookgrage kinderen en hun ouders. De auteurs zijn koks, die samen met kindergroepen koken in een kookcafé. De foto op het omslag geeft kookplezier weer. Onder begeleiding vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.