Boek
Nederlands

Hoe groot is een olifant?

Rossana Bossú (auteur), M.E. Ander (vertaler)
+1
Hoe groot is een olifant?
×
Hoe groot is een olifant? Hoe groot is een olifant?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Er passen zeven ijsberen in een olifant. En drie krokodillen in een leeuw? Maar welk dier is nu het allergrootst? Prentenboek over verhoudingen, met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Hoe groot is een olifant?
Auteur
Rossana Bossú
Vertaler
M.E. Ander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Quanto è grande un elefante?
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2015
[18] p. : ill.
ISBN
9789051164312 (hardback)

Besprekingen

Op een speelse en verrassende manier worden getallen, verhoudingen en groot-kleinvergelijkingen uitgebeeld. Per dubbele pagina worden steeds twee diersoorten met elkaar vergeleken. (‘1 ijsbeer is kleiner dan een olifant. Er passen 7 ijsberen in een olifant’. ‘1 leeuw is kleiner dan een ijsbeer. Er passen 4 leeuwen in een ijsbeer’). Links staat de vergelijking met eronder het betreffende dier afgebeeld en rechts wordt de vergelijking verbeeld, bv. zeven ijsberen waarvan er een olifantenoren en een slurf draagt. De verrassende en humoristische illustraties (aquarel) met steeds een andere achtergrondkleur, laten veel te raden over. Zoals bij vier met witte verf besmeurde leeuwenstaarten of bij de pinguïn-ringstaartmakivergelijking: tien makistaarten en een makikop. Grappig is de afbeelding van een maki die is opgebouwd uit 1.127.003 vlooien (zoveel vlooien passen er in een maki). En als climax het allergrootste dier waar alle voorgaande dieren in passen. Origineel en aantrekkelijk prente…Lees verder

Hoe groot is een olifant?

'Hoe groot is een olifant?' is een prentenboek over dieren, getallen en verhoudingen. Het begint met één ijsbeer die kleiner is dan een olifant want er passen zeven ijsberen in een olifant. Maar een leeuw is kleiner dan een ijsbeer en een krokodil kleiner dan een leeuw ... Van heel klein naar reusachtig groot wordt er geteld, gepast en vergeleken aan de hand van bekende en minder bekende dieren.

Dit boekje is bestemd voor wat oudere kleuters; zij kunnen meetellen en zullen genieten van de grappige en vindingrijke illustraties die telkens weer op een andere manier verschillende diersoorten tegenover elkaar plaatsen. De voorbeelden die schrijfster/illustratrice Rossana Bossù aanreikt, kunnen ook naar hartenlust worden aangevuld vanuit de eigen ervaringen van de kleuters.


Suggesties