Boek
Nederlands

Moordende hoeren : verhalen

Roberto Bolaño (auteur), Arie Van der Wal (vertaler)
Bundel met dertien heel verschillende verhalen.
Extra onderwerp
VER, verhalen, Latijns-Amerika, Romans
Titel
Moordende hoeren : verhalen
Auteur
Roberto Bolaño
Vertaler
Arie Van der Wal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Putas asesinas
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2011
239 p.
ISBN
9789029088077 (paperback)

Besprekingen

Roberto Bolaño is pas na zijn vroegtijdige dood in 2003 wereldwijd doorgebroken met de postuum gepubliceerde roman '2666'. Daarvóór had hij al enige naam gemaakt met romans als 'De wilde detectives' en 'Chileense nocturne'. Dit is de eerste verhalenbundel van Bolaño die in het Nederlands verschijnt. In de meeste ervan staat een Chileen centraal die, net als Bolaño, na de coup van Pinochet in ballingschap leeft in Mexico dan wel Europa. Ook hun zwervende bestaan en hun artistieke en literaire interesses en bezigheden doen aan de schrijver denken. Bolaño's alter ego's maken een verweesde indruk wier bestaan door toevallige ontmoetingen en voorvallen bepaald lijken te worden. Op onnadrukkelijke wijze zijn deze verhalen tragisch. De personages leven in een sfeer van verslagenheid die het gevolg lijkt te zijn van de in Chili opgelopen trauma's, maar daarover pakt Bolaño nergens dramatisch uit. In deze verhalen komt de suggestieve kracht van Bolaño's pen misschien nog wel beter tot zijn rec…Lees verder

Over Roberto Bolaño

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Farisori

Roberto Bolaño Ávalos (Santiago (Chili), 28 april 1953 - Barcelona (Spanje), 15 juli 2003) was een Chileens schrijver en dichter.

In 1999 won hij de Premio Rómulo Gallegos voor Los detectives salvajes. In 2008 kreeg hij postuum de National Book Critics Circle Award voor de roman 2666.