Boek
Nederlands

Rolle bolle beest

Richard Scarry (auteur)
+1
Rolle bolle beest
×
Rolle bolle beest Rolle bolle beest

Rolle bolle beest

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Iedereen vraagt zich af wat het rollebollebeest voor een dier is, maar hij heeft iets van alle andere dieren. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Rolle bolle beest / verhaaltjes en tek. van Richard Scarry
Auteur
Richard Scarry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rabbit and his friends
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-5444-739-7

Besprekingen

Niemand weet wat voor soort dier dat gekke, vreemde rollebollebeest is. Gelukkig weet de man van het circus het wel: het is een Platypus, een heel bijzonder dier. Alle vrienden zijn trots op hem én blij dat ze allemaal iets hebben wat op hem lijkt: de snavel en poten van de eend, de staart van de bever, de verlegenheid van de eekhoorn, komt uit een ei zoals de kip. En konijn... die heeft hem gevonden. Onveranderde herdruk uit de serie 'Gouden Boekjes' waarvan de meeste deeltjes, inclusief deze, tussen de veertig en vijftig jaar geleden voor het eerst verschenen. Prentenboekje met een pretentieloos en vriendelijk, grappig verhaaltje over vermenselijkte dieren, nog steeds aardig door de vele vrolijke en kleurrijke illustraties. Het taalgebruik is eenvoudig. Ook de herhaling in de tekst bij het noemen van de verschillende dieren met een voor hen specifiek kenmerk, spreekt veel jonge kinderen aan. Stevige omslag. Om te bekijken met en te vertellen aan kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Over Richard Scarry

Richard McClure Scarry (Boston, Massachusetts, 5 juni 1919 – Gstaad, 30 april 1994) was een populaire Amerikaanse kinderboekenschrijver en -illustrator, die meer dan 300 boeken heeft geschreven met een totale oplage van meer dan 100 miljoen boeken wereldwijd.

Scarry is geboren in Boston, Massachusetts, waar zijn ouders een winkel hadden. Na het behalen van zijn middelbareschooldiploma ging Scarry naar een handelsschool maar stopte al snel. Hij studeerde daarna aan de School of the Museum of Fine Arts in Boston, waar hij bleef totdat hij moest dienen in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na de oorlog werkte Scarry voor de grafische afdeling van diverse tijdschriften, voor hij in 1949 een doorbraak in zijn carrière had met Gouden Boekjes.

Druktestad

Scarry's beroemdste boekenserie, De drukke wereld van Richard Scarry, ging over Druktestad. Scarry's karakters waren vrijwel altijd antropomorfische dieren…Lees verder op Wikipedia

Suggesties