Boek
Nederlands

Daar komt de fanfare !

Rian Visser (auteur), Veronica Nahmias (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Twaalf korte verhalen over alledaagse zaken over Boris en Katinka, een broer en zus uit een traditioneel gezin. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Kleuters
Titel
Daar komt de fanfare ! / Rian Visser ; met ill. van Veronica Nahmias
Auteur
Rian Visser
Illustrator
Veronica Nahmias
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2000
27 p. : ill.
ISBN
90-257-3203-8

Besprekingen

Deze bundel bevat een aantal verhaaltjes over Katinka en haar broer Boris. De gebeurtenissen spelen zich af op verschillende ogenblikken van het jaar. Er wordt bv. gestart op Koninginnedag, de dag waarop de fanfare het feest voor de koningin op haar eigen manier luister bijzet. De andere verhalen zijn dan weer iets alledaagser en hebben het over ondeugend zijn, over het vinden van jonge vogeltjes, over paaseieren schilderen, over knoeien aan tafel of over het circus in de stad. Daarbij ontdekken Boris en Katinka heel wat nieuwe dingen en leren ze spelend wat mag en vooral wat niet mag. Op die manier lijken ze trouwens een soort kopie van de ongecompliceerde anekdotes à la Jip en Janneke. Zij het een wat vale kopie... [Sofie De Jonckheere]
Twaalf voorleesverhaaltjes voor peuters over Boris en Katinka, broer en een iets oudere zus in een traditioneel gezin. Herkenbare belevenissen: Koninginnedag, een nest jonge vogeltjes in de tuin, het circus, knuffels, enz. De onderwerpen van de verhaaltjes zijn veilig en voor peuters steeds weer nieuw. De verhaaltjes zijn geschreven in eenvoudige voorleestaal en beslaan steeds twee pagina's van het grote, vierkante boek. Op elke bladzijde staat een frisse, vrolijke illustratie in zachte kleuren, die het verhaal goed meevertelt. Het boek ziet er aantrekkelijk en verzorgd uit: mooie kwaliteit papier en zo ingebonden dat het goed open blijft liggen. Eerder verscheen over Boris en Katinka "Boevenstreken"*. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Suggesties