Boek
Nederlands

De wolf

Renne (auteur)
+1
De wolf
×
De wolf De wolf
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Via allerlei vragen ontdek je waar de wolf woont, hoe hij leeft en wat zijn geheim is. Met overzicht van o.a. de soorten wolven en sfeervolle paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.
Onderwerp
Wolven
Titel
De wolf
Auteur
Renne
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044826128 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Wolven staan centraal in dit informatieve voorleesboek met vriendelijke, gedetailleerde prenten. In korte hoofdstukjes van een dubbele bladzijde komen verschillende wetenswaardigheden over wolven aan bod: Waar woont de wolf? Wat doet hij de hele dag? Wat eet hij, waarom huilt hij en hoeveel jonkies krijgt een wolf? Het taalgebruik is eenvoudig, maar niet simpel. Er staan enkele woorden in die om uitleg van de voorlezer vragen, zoals 'clan' en 'kadaver'. Op de mooie gedetailleerde pentekeningen, die in de verte aan de tekeningen van Rien Poortvliet doen denken, valt veel te zien en te benoemen. We zien de wolf in zijn natuurlijke omgeving. Achter in het boek staan een overzicht van de familie van hondachtigen met mooie kleine illustraties, een 'factsheet' en een woordenlijst. Hierin staan de hierboven genoemde woorden clan en kadaver niet. Deel uit de reeks 'Wilde dieren in de natuur'*. Fijn boek om rustig samen met een nieuwsgierige kleuter in een stil hoekje te ontdekken. Geen verras…Lees verder

Wilde dieren in de natuur. De wolf

In dit informatief prentenboek kom je meer te weten over het leefgebied van de wolf, hoe hij eruit ziet, wat hij zoal doet, hoe hij in een roedel leeft, wat hij eet, welk geluid hij maakt, over zijn jongen, hoe de welpen opgroeien, zijn vijanden, zijn familie … Bij elk onderwerp horen een paginagrote illustratie en een duidelijke uitleg in een eenvoudige tekstvorm. De betekenis van moeilijkere woorden zoals carnivoor wordt meteen geduid of kan je opzoeken in de woordenlijst achteraan. De handgeschreven zinnetjes tussendoor suggereren een verhaal dat toegankelijk is voor de kleintjes.