Boek
Nederlands

Klimmers

Reina Ollivier (auteur), Karel Claes (auteur), Steffie Padmos (illustrator)
Maak kennis met negen dieren die goed kunnen klimmen, zoals de Amerikaanse zwarte beer, de boomklever en de tokehgekko. Met gedetailleerde, schilderachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Diergedrag
Titel
Klimmers
Auteur
Reina Ollivier Karel Claes
Illustrator
Steffie Padmos
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2023
59 p. : ill.
ISBN
9789044850994 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk en informatief boek over negen dieren die goed kunnen klimmen. De negen dieren in dit boek zijn ervaren klimmers. Steile wanden of hoge bomen schrikken hen niet af. Leer alles over het klauterwerk van de Amerikaanse zwarte beer, de bruine nachtboomslang, de rode eekhoorn, de alpensteenbok, de huiskat, de noordelijke witwanggibbon, de boomklever, de wasbeer en de tokehgekko. Informatief en lichtvoetig geschreven in korte tekstblokjes, deels vanuit het perspectief van het dier. Met veel gedetailleerde, schilderachtige kleurenillustraties en met kaartjes van de gebieden waar de dieren voorkomen. Voor kleine biologen vanaf ca. 5 jaar. Dit is het zesde deel van de serie ‘Superbeesjes’*.

Over Reina Ollivier

Reina Ollivier (Ukkel, 22 maart 1956) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Ollivier behaalde het diploma van licentiaat in de Germaanse Filologie aan de KU Leuven en studeerde verschillende talen zodat ze zoveel mogelijk boeken in hun oorspronkelijke versie kan lezen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Zweeds, Deens en Noors. Ze gaf eerst een tijdje les maar werkt nu fulltime als auteur en vertaler.

Werk

In 1999 verscheen haar eerste jeugdboek bij uitgeverij Lannoo: Wat jij niet weet, over een jongen die worstelt met zijn gevoelens van verliefdheid. Voor jonge kinderen maakte Ollivier samen met illustratrice An Candaele een reeks prentenboeken over de fantasievolle en ondernemende kleuter Rune. Deze reeks werd vertaald in het Spaans en Catalaans. AlexAnder is een ontroerend boek voor lezers van rond de tien jaar over identiteit, vriendschap en de invloed van het…Lees verder op Wikipedia