Boek
Nederlands

Wanderlust : een filosofische geschiedenis van het wandelen

Rebecca Solnit (auteur)
+1
Wanderlust : een filosofische geschiedenis van het wandelen
×
Wanderlust : een filosofische geschiedenis van het wandelen Wanderlust : een filosofische geschiedenis van het wandelen

Wanderlust : een filosofische geschiedenis van het wandelen

Essay over het ontstaan van de wandelrevolutie in de achttiende eeuw in Europa en de Verenigde Staten.
Extra onderwerp
Wandelen ; filosofie
Titel
Wanderlust : een filosofische geschiedenis van het wandelen
Auteur
Rebecca Solnit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wanderlust : a history of walking
Uitgever
Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, 2020 | Andere uitgaven
383 p.
ISBN
9789038806808 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Deze beschouwing over lopende en wandelende mensen door de geschiedenis heen is uit 2001 en is nu uitgebracht in vertaling, voorzien van een actuele inleiding door de auteur. Uiteraard deed filosofe Solnit grondig literatuuronderzoek om ervaringen en ideeën te verwerken van pelgrims en alledaagse voetgangers, denkers en dichters, natuurliefhebbers en flanerende stedelingen, demonstranten, toeristen en carnavalvierders. Ze besteedt aandacht aan de wandelrevolutie die in de achttiende eeuw begon met een nieuwe liefde voor de natuur: 'Deze herschiep zowel de intellectuele als fysieke wereld, zond hele reizigerspopulaties naar tot dan toe obscure bestemmingen, aldus ontelbare parken in het leven roepend, natuurreservaten, wandelpaden, gidsen, clubs en verenigingen en een enorme hoeveelheid aan kunst en literatuur.' Haar eigen ervaringen en die van vrienden komen ook ruim aan bod, op een herkenbaar amateuristisch niveau. Wandelen is een oeverloos onderwerp. Het plezier van het schrijven ov…Lees verder

Over Rebecca Solnit

CC BY 3.0 - Foto van/door SF League of Pissed Off Voters

Rebecca Solnit (Bridgeport, 24 juni 1961) is een Amerikaanse auteur. Solnit heeft boeken en essays geschreven over een groot aantal onderwerpen als milieu, politiek en kunst. Ze is ook redacteur bij Harper's Magazine, waarvoor ze iedere twee maanden een essay schrijft.

Opleiding

Solnit werd geboren in Bridgeport (Verenigde Staten) en verhuisde in 1966 naar Novato (Californië) Op haar zeventiende verhuisde Solnit naar Parijs om te studeren. Hierna keerde ze terug naar de Verenigde Staten, waar ze studeerde aan de San Francisco State University. Ze behaalde in 1984 haar master Journalistiek aan de University of California (Berkeley).

Carrière

Solnit kreeg bekendheid door haar boek River of Shadows: Eadweard Muybridge and the Technological Wild West over de Amerikaanse fotograaf Eadweard Muybridge.

Haar in 2008 op de website TomsDispatch gepu…Lees verder op Wikipedia